Inicio Actualidad La Generalitat de Catalunya difon el calendari escolar 2023-2024

La Generalitat de Catalunya difon el calendari escolar 2023-2024

Esteu aquí

La ciutat haurà de fixar ara els dies de lliure disposició i les festes locals per establir el calendari definitiu, que es coneixerà la setmana del 12 al 18 de juny

dimecres, 31 maig, 2023 – 12:45


El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer el calendari escolar del curs 2023-2024 per als centres educatius no universitaris, que es recull a l’ORDRE EDU/133/2023, de 26 de maig. A partir d’aquest document, la ciutat haurà de concretar ara els dies de lliure disposició i les festes locals per tal d’elaborar el calendari definitiu, que quedarà establert durant la setmana del 12 al 18 de juny.


Dades bàsiques


6 de setembre de 2023: inici de les classes a l’educació infantil (0-3 anys) a escoles rurals i llars d’infants de la Generalitat de Catalunya, a l’educació infantil (3-6), a l’educació primària, a l’educació secundària obligatòria i als cicles formatius de formació professional bàsica.


12 de setembre de 2023: inici de les classes al batxillerat, als cicles de formació professional de grau mitjà i superior, als cursos d’especialització de la formació professional, als itineraris formatius específics, als programes de formació i inserció, al curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà, al curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior les classes, i als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d’arts plàstiques i disseny i d’arts escèniques.

READ  Més actuacions acabades dels pressupostos participatius


No més tard del 18 de setembre de 2023: inici de les classes dels ensenyaments artístics de règim especial, els graus professionals de música i dansa, els ensenyaments esportius i els ensenyaments de centres i aules de formació d’adults.


No més tard del 25 de setembre de 2023: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d’idiomes.


Del 21 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024: vacances de Nadal.


Del 23 de març a l’1 d’abril de 2024: vacances de Setmana Santa.


21 de juny de 2024: acaben les classes al segon cicle d’educació infantil, a l’educació primària, a l’educació secundària obligatòria, al primer curs de batxillerat i a la formació professional de grau bàsic.

READ  Una setmana per a la indisciplina


Les activitats escolars a l’educació infantil (0-3 anys) en les llars d’infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya finalitzen el darrer dia laborable del mes de juny.


Les resta d’ensenyaments acaben el curs d’acord amb la seva programació acadèmica.


Les proves extraordinàries de batxillerat es faran a partir de la segona setmana de juny, de manera que hagin finalitzat no més tard del 15 de juny. Les activitats d’avaluació dels alumnes del darrer curs de cicles formatius de grau mitjà de formació professional s’han de programar a cada centre de manera que no més tard del 15 de juny hagin finalitzat.


Les activitats d’avaluació extraordinàries dels cicles formatius d’ensenyaments esportius i d’arts plàstiques i disseny de grau mitjà i, quan escaigui, dels cursos de formació específics d’accés als cicles formatius s’han de programar durant els tres primers dies laborables del mes de setembre.

READ  Lluís Mijoler: "És al Prat on el nostre país dirimeix i decidirà com aborda el repte de l’emergència climàtica"


Dies festius


Tenen la consideració de dies festius els que determini la disposició corresponent del Departament d’Empresa i Treball i els dos dies de festa local. En cas que els dies de festa local caiguin en dia no lectiu, els centres podran afegir-los als establerts de lliure disposició dins el curs escolar corresponent.


Els centres poden establir quatre dies festius de lliure disposició que s’han de distribuir equitativament entre els tres trimestres, no poden coincidir amb els d’inici i final de curs o de períodes de Nadal o de Setmana Santa, s’han de preveure en la programació general del centre i s’han de comunicar als serveis territorials.


Excepcionalment, els serveis territorials poden autoritzar la proposta per part de la direcció dels centres d’establir els dies de lliure disposició consecutius en un mateix trimestre. En aquest cas cal l’acord previ del consell escolar de centre.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCómo no ir la mesa electoral en Baix Llobregat sin multa, en las elecciones generales
Artículo siguienteMés de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí