Inicio Actualidad ‘Abcedari solidari. Homenatge a Martí i Pol’ arriba al Castell de Cornellà

‘Abcedari solidari. Homenatge a Martí i Pol’ arriba al Castell de Cornellà

Dijous 13 d’abril, s’estrena una exposició al Castell de Cornellà d’homenatge a un dels autors més rellevants de la literatura catalana, Miquel Martí i Pol (1929-2003), poeta, escriptor i traductor català, autor de llibres de referència internacional com “Estimada Marta” (1978), “Paraules al vent” (1954) i “Llibre de les solituds” (1997).

La mostra Abcedari solidari. Homenatge a Miquel Martí i Pol, produïda per l’Associació Art’s Windows, s’ha dissenyat a partir de l’obra “Abcedari”, una joia solidària que va escriure el mateix Miquel Martí i Pol amb la complicitat del seu amic Ramon Besora l’any 2001, amb motiu de l’Any internacional del voluntariat. S’ha demanat a artistes visuals, poetes, escriptors i escriptores, que inspirant-se en algun dels vint i sis haikus de Martí i Pol, produeixin una obra nova, reinterpretant-los vint anys després. El resultat és aquesta mostra que uneix art i literatura.

MAS:  Torna la programació Esport Salut als parcs i places de la ciutat

L’exposició està formada per diferents obres inèdites de poetes, escriptors i escriptores i artistes visuals d’arreu de Catalunya i Andorra, que, vint anys després, han creat aquestes interpretacions d’algun dels vint-i-sis haikus de Martí i Pol

Els haikús provenen dels poemes japonesos molt curts, formats per disset síl·labes, que estan ben presents a la poesia catalana. 

Un haiku per a cada lletra de l’abecedari amb el tema de la solidaritat com a fil conductor. La diferència i la indiferència, l’acollida o la pèrdua hi són presents al costat de temes més socials i compromesos habituals en la seva literatura com el dolor, la malaltia o  l’adversitat. Martí i Pol hi escriu l’alfabet secret de la solidaritat humana tot creant un refugi per als somnis on l’espai per creure en els altres és la diferència.

MAS:  Muerte en el Pedraforca: Un excursionista fallece tras resbalar por una pendiente helada de 120 metros

HO SABIES? El 1984, un institut de Cornellà de Llobregat va canviar el seu nom pel de Miquel Martí i Pol, cosa inhabitual tractant-se d’un poeta viu. Anys més tard, per al vintè aniversari d’aquest institut, van rebre la visita del poeta que aleshores complia 70 anys (fotografia arxiu Ajuntament de Cornellà, any 1999).

HORARI D’EXPOSICIÓ
Castell de Cornellà
Del 13 d’abril al 28 de maig de 2023. Inauguració: dijous 13 d’abril, a les 19 h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA:
Sumi-e. Pintura japonesa i haikus. A càrrec de Kaoru Hirose
Diumenge 7 de maig, a les 11 h
Informació i reserves: 93 474 51 34 | patrimonireserves@aj-cornella.cat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorS’amplia el període per presentar propostes a la beca de recerca històrica Jaume Codina.
Artículo siguienteCómo prevenir la propagación de chinches y cucarachas en Barcelona: Guía práctica contra las plagas
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí