Inicio Actualidad Les noves biblioteques de Cornellà augmenten el nombre d’usuaris i de préstecs...

Les noves biblioteques de Cornellà augmenten el nombre d’usuaris i de préstecs a la ciutat

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) ha experimentat un augment significatiu d’usuaris i del nombre de préstecs durant el 2022, després de la posada en marxa el passat mes de juny dels dos nous equipaments Teresa Pàmies, al barri d’Almeda, i Clara Campoamor, al sector Fontsanta-Fatjó.  Les dues biblioteques han aportat una nova oferta cultural i de lleure per als ciutadans de Cornellà, que s’han mostrat molt receptius.

De fet, més de 700 persones s’han donat d’alta com a usuaris a les noves biblioteques, s’han realitzat 24.232 visites i 11.976 préstecs ( 39% del fons documental). Les activitats programades per infants i adults també han tingut una bona acollida, en aquests sis mesos de funcionament han participat unes 800 persones.

MAS:  El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel torna després de 4 anys sense poder-se celebrar

En total, a la XBC s’han registrat al llarg de l’any 2022, uns 2.638 usuaris nous i s’han realitzat 110.567 préstecs. Actualment Cornellà compta amb un total de 31.907 persones inscrites com a usuàries en algunes de les cinc biblioteques de la ciutat.

Centres dinamitzadors de la cultura i l’oci als barris

Aquests indicadors demostren que les biblioteques s’han convertit en centres de referència cultural i social a la ciutat. Les biblioteques estan actuant en aquests moments com a espais de cultura, coneixement i formació i han esdevingut centres de cohesió dels diferents barris on estan ubicades.

La gratuïtat i diversitat dels productes i serveis que ofereixen (llibres, música, pel·lícules i documents electrònics, internet, wi-fi, aules d’estudi…), junt amb la realització d’activitats: contacontes infantil, clubs de lectura i trobada amb escriptors, activitats que atrauen tant a infants com a adults, etc, està aconseguint que les biblioteques siguin un dels espais on la ciutadania ocupa bona part del seu temps lliure.

MAS:  Apropa’t als ODS en la commemoració dels 8 anys d’aprovació de l’Agenda 2030

Coneixes les noves biblioteques de la XBC?


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl balanç de Pla d’Actuació Municipal del Prat constata un assoliment de ja gairebé el 90% dels objectius marcats el 2019
Artículo siguienteActivitats de cap de setmana per a tothom, t’ho expliquem al ‘Què Fer a Cornellà’
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí