Inicio Actualidad La Botiga Solidària de Cornellà ha atès unes 3.000 persones durant 2022

La Botiga Solidària de Cornellà ha atès unes 3.000 persones durant 2022

Durant el 2022, la Botiga Solidària de Cornellà ha atès unes 2.738 persones en situació de vulnerabilitat, amb més de 6.000 entregues i a un total de 979 famílies. La Botiga és un projecte comunitari que es va posar en marxa fa deu anys a iniciativa de l’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats de la ciutat que formen part del Consell de Serveis Socials, i gràcies a l’ajuda voluntària de més d’un centenar de persones, amb l’objectiu de donar resposta a la creixent demanda d’aliments de primera necessitat per part d’un sector de la població més desfavorida. 

Les xifres són lleugerament més baixes respecte l’any 2021 (3.075 persones beneficiàries, unes 1.169 famílies), sobretot els primers mesos que encara ens estàvem recuperant dels efectes econòmics provocats per la pandèmia: les regulacions temporals d’ocupació (ERTO), l’augment de l’atur, etc. 

Els equips professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament i de Càritas de Cornellà són els encarregats de valorar i tramitar l’accés a aquests recursos, determinant la quantitat d’aliments que rep cada família. Actualment la Botiga entrega cistelles bàsiques a unes 62 famílies per cada dia de repartiment: només els dilluns, dimecres i dijous, de 16 a 19 hores. 

MAS:  La majoria de la ciutadania valora la gestió municipal amb un nota de 7 o superior

Els perfils de les persones que acudeixen al local de la Botiga és molt diferent, però en la seva majoria són persones de 25 a 64 anys (1.261 beneficiaris), moltes de les quals formen famílies amb infants (858 són menors de 0 a 12 anys), amb pocs recursos econòmics. 

L’any passat la Botiga va rebre uns 280.000 quilos d’aliments procedents una bona part del Banc d’Aliments (79 tones) i de la Unió Europea (69 tones); 41 tones comprades per la pròpia Botiga i més de 42 tones procedents de la col·laboració ciutadana: particulars, entitats, empreses, centres educatius, comerços, inclosos supermercats i mercats municipals, els quals també fan aportacions de productes frescos i congelats. això i tot, un dels productes més demanats és la llet de continuació per als lactants, seguida pels de neteja i d’higiene personal que també són molt necessaris. 

MAS:  Ja us podeu apuntar als nous cursos del Centre de la Dona

Important col·laboració ciutadana

Aquesta col·laboració ciutadana ha estat i és la clau per afrontar els moments de dificultat econòmica i social i poder donar una resposta més eficient i ràpida a les necessitats bàsiques de la població de Cornellà amb menys recursos. Així mateix, es pretén evitar el malbaratament d’aliments i la destrucció de productes alimentaris que encara poden ser aprofitables.

Al llarg de l’any es porten a terme a la ciutat diferents iniciatives culturals i esportives (com la Cursa de Reis, la Fira de Santa Llúcia, Festes de barri, Corpus…) que promouen la recollida d’aliments per a la Botiga Solidària. No obstant, les persones que vulguin col·laborar ho poden fer en qualsevol moment, portant aliments i productes directament al local de l’entitat (ctra. d’Esplugues, 169, recinte Can Bagaria), o bé poden fer una aportació econòmica al compte corrent de la Botiga Solidària.

MAS:  Es redueixen les places d’aparcament de zona blava del CAP Ramona Via

El voluntariat és l’altra peça important a la Botiga Solidària. Actualment hi participa un centenar de persones, en la seva majoria gent gran, però es vol fer una crida al jovent perquè  cooperin amb el projecte, una oportunitat d’adquirir noves experiències, conèixer persones i realitats diferents i potenciar l’enriquiment personal.

On i com col·laborar?

– Productes més requerits:

 • Oli (d’oliva i de gira-sol)
 • Cacau i derivats
 • Pasta de sopa
 • Espaguetis
 • Sucre
 • Farina
 • Sucs
 • Brou (de pollastre, de peix)
 • Mongetes seques
 • Llegums cuits
 • Bolquers i productes infantils
 • Productes d’higiene personal

!  Aportacions monetàries, mitjançant un ingrés al següent compte: Caixabank: ES83 2100 0506 1202 0015 5975

  Per col·laborar com a voluntari, cal contactar amb el Punt de Voluntariat  i Solidaritat de Cornellà, al carrer Mossèn Andreu, 17, o bé per telèfon al 93 376 28 00 o al mail puntvolisol@gmail.com


- Te recomendamos -
Artículo anteriorUn miler de persones han après noves tecnologies al Citilab durant el 2022
Artículo siguienteNova convocatòria d’ajuts “Ocupació + Transformació” dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí