Inicio Actualidad L’Ajuntament amplia l’horari del Servei d’Informació i Atenció a Dones i també...

L’Ajuntament amplia l’horari del Servei d’Informació i Atenció a Dones i també per a persones LGBTIQ+

divendres, 10 febrer, 2023 – 12:15


El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral LGBTIQ+ (SAI), són uns serveis lliures i gratuïts per a les dones i pel col·lectiu LGTBIQ+ del Prat, que treballen amb la finalitat de potenciar els processos d’autonomia i contribuir a la superació de les situacions de desigualtat de gènere.


Increment del pressupost per a les assessories


Durant l’any 2023, l’Ajuntament aposta fort per les polítiques feministes i LGBTIQ+ i incrementa la inversió per ampliar el servei i per millorar l’estabilitat de les professionals en un 24% respecte al pressupost anterior. L’augment ha estat concretament de 25.730,30 €.


Ha estat una inversió econòmica important adreçada a col·lectius que pateixen situacions de discriminació i desigualtats, és per això que dones, persones LGBTIQ+, joves i menors en situació de violència masclista han reduït el temps d’espera per rebre atenció tant el SIAD com del Punt SAI. L’objectiu d’aquest augment ha estat el de reforçar els espais d’atenció individual, coordinació i accions de grup.

MAS:  Hiverns de música clàssica a la Biblioteca Antonio Martín


Ampliació de l’atenció psicològica al SIAD SAI


L’equip de psicòlogues especialitzades en l’atenció de persones adultes han ampliat el seu horari i des del mes de febrer fan atenció a jornada completa.


Per la seva part, la psicòloga especialitzada en infants i joves ha ampliat en més d’un 55% l’horari d’atenció setmanal.


També, l’Espai Lila, un servei d’acompanyament i assessorament per joves entre 12 i 30 anys dut a terme al Lloro (serveis de joventut), incrementa el seu horari i ofereix 10 hores d’atenció setmanal.


L’assessorament jurídic manté el seu horari de 10 hores setmanals.


L’any 2022, en dades


El SIAD del Prat es va crear a l’any 2009 i des de llavors ha estat un punt de referència per les dones del municipi. Per la seva part, el SAI forma part d’una xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya, que es va posar en marxa al 2018 mitjançant un acord amb el Departament de Treball Afers Socials i Famílies a través de la Direcció General d’Igualtat.

MAS:  Autocars gratuïts per moure's pel Corpus i Punts Lila


Durant l’any 2022, es van realitzar un total de 2.941 atencions a 902 persones, de les quals 858 van ser dones i 44 van ser homes.


L’atenció de les violències masclistes suposa un 40% de l’atenció realitzada, el tipus de violència més freqüent és la violència física amb un 36%, seguida de la violència psicològica amb un 35% i de la violència múltiple en un 22% de les atencions.


Respecte al Punt SAI, 23 persones del col·lectiu LGBTIQ+ han fet 35 atencions al servei durant el 2022.


Pla de treball


Les assessories del SIAD SAI són generalistes, treballen amb perspectiva de gènere, tant en sessions individuals com en accions grupals. El suport psicològic breu no pot  abordar problemàtiques cròniques ni substituir un tractament de salut mental però ofereix és un espai d’acompanyament on es treballen diverses problemàtiques com: l’autoestima, l’assertivitat, l’ansietat, els problemes en la relació familiar o de parella i els processos de dol, entre d’altres. Les dones víctimes de violència masclista tenen un tractament especialitzat.

MAS:  S’amplia el període per presentar propostes a la beca de recerca històrica Jaume Codina.


El servei ofereix un pla de treball personalitzat per cada cas, compta amb un equip de 5 professionals, una advocada, una coordinadora i 3 psicòlogues que desenvolupen assessories sobre diferents camps: assessorament jurídic,  informació i orientació,  suport psicològic breu per persones adultes, suport psicològic a menors fills/es de les dones en situació de violència o en risc emocional i atenció a joves en situació de violència masclista.


Accés al SIAD SAI


El servei s’ofereix a les Cases d’en Puig (pl. Agricultura 4) i es pot accedir directament o per derivació d’un altre servei, una entitat o persones conegudes.


Cal demanar cita prèvia: presencialment, per telèfon al 93 379 00 50 ext. 5600, o per correu electrònic a siad@elprat.cat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNou programa d’activitats per impulsar el projecte ‘Enfortir Cornellà’
Artículo siguienteNou cartell promocional de l’escola pública de Cornellà dissenyat per una alumna de l’IES Ma. Aurèlia Capmany
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí