Inicio Actualidad Activat el pla d’emergències municipal davant del risc de fortes ventades aquesta...

Activat el pla d’emergències municipal davant del risc de fortes ventades aquesta tarda i nit

Esteu aquí

Se suspenen les activitats a l’aire lliure en escoles i centres esportius i es recomana a la població que eviti passejar per zones de risc i fixi bé els elements de façanes i balcons

dijous, 19 gener, 2023 – 15:30


Aquest migdia s’ha activat el pla d’emergències municipal per ventades després d’una reunió, aquest migdia, del comitè d’emergències locals, i davant de la previsió de fortes ventades la propera tarda i la propera nit, que poden superar les que ja es van registrar a inicis de la setmana.

READ  El directiu d'Estrella Galicia, Juan José Delgado, protagonitza la propera cita del Cornellà Creació Fòrum


En aquesta fase d’alerta, queden suspeses les activitats a l’aire lliure a escoles i centres esportius municipals a partir de les 16h. Els equips municipals també estan senyalitzant aquelles zones que poden resultar especialment perilloses en parcs i espais públics. La policia, protecció civil i manteniment estan amatents a qualsevol incident que es pugui produir.


Així mateix, els equips d’acció social estan contactant les persones que pateixen sensellarisme per prevenir-los tant d’aquest episodi de fortes ventades com del fort fred que es preveu que duri durant els propers dies.


Així mateix, es recomana a la població que segueixi les mesures de prevenció habituals davant d’episodis de ventades, que sobretot són evitar zones amb risc com parcs i fixar bé elements que es puguin desprendre de façanes, balcons o finestres.

READ  Ja us podeu apuntar als nous cursos del Centre de la Dona


Segon episodi en una setmana


A l’inici d’aquesta setmana ja es van registrar un episodi de fortes ventades, amb ratxes que van arribar als 80 km/h dimarts a la tarda. Atès aquest primer episodi, el risc ara és més elevat atès que pot haver elements malmesos que es desprenguin més fàcilment de façanes i altres superfícies.


En aquell primer episodi, els serveis municipals ja van atendre una desena de desperfectes a la ciutat, bàsicament arbres caiguts i elements despresos de façanes. La policia local, protecció civil i manteniment, amb la col3laboració de Bombers quan va caldre, van restablir la normalitat i no es va haver de lamentar cap dany personal.

READ  Celebrat el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament en la Vellesa


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat commemorarà el Dia europeu de la Mediació amb un taller de comunicació no violenta a l’Institut Baldiri Guilera
Artículo siguienteForma’t al Citilab: opcions per a tots els nivells de competència digital
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí