Inicio Actualidad La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a...

La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit

Esteu aquí

El El Periódico de la Energía, diari de referència d’aquest sector, reconeix l’estratègia global de ciutat per impulsar la transició energètica, amb mesures com la creació de la Casa de l’Energia, el desplegament de plaques fotovoltaiques, o la reducció de la factura elèctrica municipal

Quim Bartolomé, Tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, recull el premi

divendres, 30 setembre, 2022 – 09:30


L’Ajuntament del Prat ha estat reconegut amb el premi a la millor iniciativa pública energètica, una distinció que ha atorgat el diari especialitzat El Periódico de la Energía. L’entrega d’aquest reconeixement s’ha dut a terme aquest dijous, a Madrid, en una cerimònia anomenada ‘La nit de l’energia’.

MAS:  L'avinguda Verge de Montserrat i la Carretera de la Marina es veuen afectades per diversos talls de trànsit


Aquest guardó reconeix totes les accions que el consistori està realitzant per avançar en la transició energètica, tal com recull el Pla d’Acció Municipal 2020-2023. Fruit de la Declaració d’Emergència Climàtica, aprovada al Ple municipal de setembre de 2020, l’ajuntament està materialitzant les propostes del document: l’obertura de l’espai municipal de la Casa de l’Energia, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les teulades municipals, la creació d’una ordenança municipal per facilitar a la ciutadania i empreses la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l’elaboració d’un mapa energètic del municipi, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, el monitoratge del consum dels edificis municipals per reduir-ne la factura energètica, etc.

MAS:  El ple del Prat aprova destinar 1,6 milions d’euros extra, principalment a reforçar els ajuts d’activitats d’estiu i extraescolars i ampliar l’habitatge social


A més a més, també reconeixen els projectes que es posaran en marxa durant les pròximes setmanes com ara el servei de vehicle elèctric compartit, per fomentar la descarbonització de la mobilitat dins la ciutat, i la constitució de la Comunitat Ciutadana d’Energia, que donarà coherència a totes les polítiques públiques d’energia. Amb aquest nou ens, els pratencs i pratenques, així com el teixit empresarial de la ciutat, tindran una part activa en la generació, consum i compartició d’energia.


Els finalistes d’aquest premi han estat la Generalitat Valenciana, amb el projecte de l’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament, i l’Autoritat Portuària de Tenerife, amb el seu Pla de mobilitat elèctrica i sostenible e-ISLAND.

MAS:  La cineasta pratenca Laura Ferrés comença el rodatge del seu primer llargmetratge, La Imatge Permanent, a la nostra ciutat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorProp de 70.000 persones han gaudit del prop d’un centenar d’activitats de la Festa Major del Prat
Artículo siguienteEl Compromís Metropolità 2030 s’ha compromès a reduir a menys del 25% la població de rendes baixes als barris més vulnerables, en l’acte celebrat al Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí