Inicio Actualidad “Abans, jo pensava que el Prat era una pista d’aeroport, però ara...

“Abans, jo pensava que el Prat era una pista d’aeroport, però ara que l’he anat coneixent, crec que molta gent de fora no és conscient de la riquesa que té”.

Esteu aquí

Entrevista a Sique Rodríguez, pregoner de la Festa Major del Prat 2022

dilluns, 19 setembre, 2022 – 11:45


Sique Rodríguez Gairí (Lleida, 1981) dirigeix i presenta l’espai radiofònic Què t’hi jugues!, de SER Barcelona, premi Ondas 2021 al millor programa de proximitat. Participa en les retransmissions del Barça al Carrusel Deportivo de la Cadena SER i és tertulià de diversos programes de televisió. Ha escrit tres llibres sobre el Barça i ha guanyat diversos premis d’investigació periodística per destapar el cas BarçaGate. La seva relació amb el Prat, intensa, és desconeguda per a molta gent. Aquí ens l’explica.


(NOTA: Extracte d’una entrevista emesa a elprat.ràdio i que podeu escoltar sencera aquí.)


Com vas rebre la proposta de ser el pregoner de la Festa Major?

Segurament amb la mateixa sorpresa de molts quan se’n van assabentar. Què fot un tio de Lleida fent el pregó de les Festes del Prat?: aquesta és la primera pregunta que em vaig fer quan em va trucar l’alcalde i m’ho va demanar.


I quina és, doncs, la raó?

En realitat és molt simple. Jo vaig presentar un acte sobre la nova temporada de l’AE Prat de futbol i allà vaig començar a parlar del Prat, perquè jo he descobert el Prat per amor: la meva parella, la Mercè, és d’aquí, i per a mi ha estat la millor ambaixadora de la ciutat. T’ho dic tal com ho sento: abans, jo pensava que el Prat era una pista d’aeroport, però ara que l’he anat coneixent, crec que molta gent que viu a Barcelona no és conscient de la riquesa que té. I precisament això em va dir l’alcalde: que volia que algú que abans no coneixia el Prat, o que en tenia una idea equivocada i després l’ha conegut, expliqués què en pensa. Això em va convèncer per fer el pregó.

MAS:  Més de cent persones participen a la jornada que dona el tret d’inici a diferents projectes de Voluntariat a la ciutat


“Què fot un tio de Lleida fent el pregó del Prat?:

aquesta és la primera pregunta que

em vaig fer quan m’ho van demanar”


Què és el que més t’ha cridat l’atenció del Prat?

Doncs la manera com se sent del Prat la gent del Prat: veig que la gent hi està molt arrelada, és molt patriòtica del Prat; el “pratiotisme”. Jo que soc de Lleida, m’agradaria que vingués algú de fora i ens digués que Lleida “mola”, perquè de vegades ni nosaltres mateixos ho sabem. Doncs jo vinc de Lleida a dir-vos que el Prat “mola” i per què.

MAS:  El 19è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel presenta més de 65 espectacles i activitats a 20 espais de la ciutat


A més, al teu programa de ràdio parles del Prat tot sovint.

Sí, m’agrada fer-hi referències. I això ha cridat l’atenció a molta gent de fora, que no sap que les carxofes són molt bones, o que teniu el pollastre Pota Blava, o que hi ha una platja magnífica, o que, sobretot, al Prat es viu bé i més barat que a Barcelona —tot i que va pujant…—.


Si haguessis de triar una cosa del Prat, quina seria?

És difícil, perquè aquí hi ha 50.000 coses per fer. Però així, de primeres, et diria que menjar al Cafè de la Rambla, o al Dos de Vins o a tants altres restaurants. Sí que destacaria que, tot i ser una ciutat mitjana —no és gran però tampoc petita—, noto que és una ciutat amb sentiment de poble, i això m’agrada. I, a més, tens la platja al costat, i el riu, i el delta… Ah!, i la quantitat d’instal·lacions esportives que teniu, o el fet que els patis de les escoles estiguin oberts quan no hi ha classes perquè s’hi pugui anar a fer esport. I podria seguir: les Cases de la Seda al Nadal, el pessebre de la pl. de la Vila, el cinema Capri…


“El que més em crida l’atenció és

com se sent del Prat la gent del Prat,

el pratiotisme


Com serà el teu pregó?

Encara no l’he preparat, però vull que sigui divertit, expressar-hi el que em surti i amb el màxim respecte per la gent del Prat, que es noti l’afecte que sento per aquesta ciutat i que qui vingui s’ho passi bé. No us fotré un rotllo, tranquils!

MAS:  Segueix creixent el Pratilletres en autors i llibres


Ets periodista esportiu. En saps res, de l’esport pratenc?

Mira si en sé que al porter de l’AE Prat, el Carlos Craviotto, li vaig ensenyar jo a parar pilotes, ha ha! Vam començar junts a l’AEM de Lleida. I ara, al club, hi ha entrat el Xavi Vilajoana, qui conec, i sé que té ganes de fer créixer l’AE Prat. Ara bé, sempre, com a periodistes, hem d’estar a sobre de tot, controlar-ho, que els poderosos no es pensin que poden fer tot el que volen.


Parlant de periodisme, què és la ràdio per a tu?

És la meva vida. Ara bé, reconec que soc periodista esportiu perquè no vaig poder ser futbolista. I per cert, aprofito per felicitar elprat.ràdio per haver estat nomenada la millor ràdio local de Catalunya del 2022: un altre orgull per al Prat.


Míriam Roures


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Festa Major del Prat recupera el seu esperit tradicional de trobada al carrer i allarga un dia més el seu programa d’activitats culturals
Artículo siguienteInversió municipal de 400.000€ en obres de reparació aquest estiu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí