Inicio Actualidad Premi dels arquitectes espanyols al bloc d’habitatges de protecció de l’avinguda República...

Premi dels arquitectes espanyols al bloc d’habitatges de protecció de l’avinguda República Argentina

La promoció d’habitatges amb protecció oficial situada a l’avinguda de la República Argentina 21 de Cornellà, i que ha estat dissenyada per l’estudi Peris + Toral Arquitectes, ha estat reconeguda amb el Premi d’Arquitectura 2021 dels Premis Arquitectura del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), una de les tres distincions especials dels guardons.

L’edifici consta de 85 habitatges amb protecció oficial, dels quals 67 són de 3 dormitoris i 18 de dos dormitoris. La planta baixa s’ha destinat a un equipament de més de 1.000 m2 repartits en dues plantes i un local comercial de 557 m2. El disseny de la promoció ha volgut subratllar la innovació en el procés constructiu, la sostenibilitat de l’edifici finalitzat i la inclusivitat dels habitatges. A banda d’aquests tres eixos principals, la promoció de l’IMPSOL també pretén una integració paisatgística que millora la qualitat urbana de la zona. 

READ  Els dijous 12 i 19, marató de vacunació al Prat sense cita prèvia

També tenen la particularitat de ser l’edifici residencial amb l’estructura de fusta més gran d’Espanya, i una cuina “oberta i inclusiva” que funciona com a eix distribuidor de l’habitatge. Es van construir a la cantonada entre l’avinguda República Argentina i el carrer de Mossèn Andreu, on hi havia hagut el cinema Pisa. Abans dels premis del CSCAE van ser una de les cinc finalistes de la passada edició del premi Mies van der Rohe d’arquitectura europea, i també va rebre el premi FAD d’opinió en la categoria d’Arquitectura organtizat per ArquinAD, l’any 2021.

 

Promoció PISA CORNELLÀ (AMB)


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa ciutadania pratenca es bolca amb les activitats per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI
Artículo siguienteObres de conversió del carrer de la Segarra en una via més confortable i accessible
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí