Inicio Actualidad Mor Salvador Montell i Puigarnau, destacat promotor de la cultura popular catalana...

Mor Salvador Montell i Puigarnau, destacat promotor de la cultura popular catalana a la nostra ciutat

Aquest dimecres, 1 de juny, ha mort Salvador Montell i Puigarnau, a l’edat de 81 anys. Aquest activista cultural cornellanenc va rebre l’any 2007 el Premi Ciutat de Cornellà d’Acció Cívica, en reconeixement a una llarga trajectòria vinculat a nombroses entitats socials culturals de la ciutat, i en especial com a promotor de la cultura popular i tradicional catalana.

Entre d’altres, Montell va formar part de la comissió organitzadora de la Jordiada des dels inicis d’aquesta festa popular pròpia i característica de la ciutat de Cornellà, i en va ser el vicepresident de 1992 a 1997 i president des d’aquesta data fins a l’any 2017. Precisament, l’objectiu de la festa és recuperar i promoure la cultura popular i tradicional catalana a la nostra ciutat a través de l’esforç conjunt i coordinat de les entitats cornellanenques, amb activitats diverses que inclouen la festa central que ja fa més de vint-i-cinc anys que tradicionalment reuneix milers de participants al parc de Can Mercader.

MAS:  Lectures de Club a l’Antonio Martín

A més a més, el 1984 va ser un dels creadors de la primera colla de diables de la ciutat, i més endavant fundador de l’actual colla Diables de Cornellà, de la qual n’és el president d’honor. De molt jove ja havia estat vinculat a l’esbart dansaire del Foment de la Sardana al Patronat Cultural i Recreatiu; més tard va prendre part en la recuperació de les danses populars des de l’Agrupació Sardanista de Cornellà, i posteriorment va ser membre dels Castellers de Cornellà.

Així mateix, ha estat membre de nombroses comissions ciutadanes vinculades a la cultura o la promoció social, com el Consell Municipal de Cultura, o el Consell de Ciutat, entre d’altres.

MAS:  Dones, natura i ciència

Les xarxes socials d’algunes d’aquestes entitats s’han fet ressò de la seva pèrdua durant el dia d’avui, com és el cas dels Diables i els Castellers.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorTractament fitosanitari pel control del pugó
Artículo siguienteEl dissabte 11 de juny, una nova edició de la Festa del Prat al món
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí