Inicio Actualidad Explosió de cultures en la 3a edició de l’Spring Festival

Explosió de cultures en la 3a edició de l’Spring Festival

Esteu aquí

Una setmana d’activitats en anglès als centres educatius i culturals del Prat

divendres, 13 maig, 2022 – 11:00


A Kènia hi ha una roca enorme anomenada “Ivia ya Nzambani”. Diu la llegenda que si la recorres sencera 7 vegades, el teu gènere canvia. Els habitants d’aquest país son tan supersticiosos que fins el dia d’avui ningú s’ha atrevit a comprovar-ho.


Aquesta és una de les moltes curiositats que hem après durant la celebració de l’Spring Festival, que ha tingut lloc als centres educatius i culturals de la ciutat la primera setmana de maig en el marc del projecte Auxiliars de conversa d’Interseccions.


L’Spring Festival és un esdeveniment en el qual els centres participants del projecte es posen d’acord per crear i participar en activitats i reptes en llengua anglesa que els permeten compartir el que han estat treballant al llarg del curs en relació amb aquesta llengua.


Així és com ha estat la 3a edició de l’Spring Festival


En aquesta edició l’alumnat dels centres educatius i les usuàries dels equipaments culturals han participat en un seguit d’activitats creades per l’equip d’auxiliars de conversa que acompanyen aquests centres des de l’inici de curs, que els han permès donar a conèixer la cultura dels seus països d’origen. Activitats relacionades amb la gastronomia, la literatura, la música i les tradicions de països tant diversos com: Canadà, Kènia, Índia, Regne unit, Gàmbia, Estats Units, Austràlia i Pakistan.

READ  Els pratencs deportats als camps nazis


Així, els infants han pogut celebrar el Holi o festa índia dels colors, pintar-se les mans amb henna tal com fan al Pakistan, crear amb fang una olla típica de Kènia, aprendre a jugar a cricket, un dels esports estrella a Austràlia, crear una nina articulada típica de Gal·les o fer activitats relacionades amb les obres de l’escriptor gal·lès Roald Dahl, com Matilda o Charlie i la fàbrica de xocolata.


Les persones d’una edat i un nivell d’anglès més avançats han pogut saber com es prepara un autèntic sandvitx americà, han creat i recitat poemes inspirats en l’obra de Shakespeare, han après a ballar una dansa keniana anomenada Luhya i han participat en jocs de preguntes sobre Suècia o el Canadà.

READ  Descubre el supermercado más asequible de España en Baix Llobregat


Ha estat una setmana en què l’anglès ha estat el vehicle per acostar-nos a cultures ben diverses que ens han ensenyat diferents maneres de fer, sentir i pensar.


Coneixem el vessant cultural del projecte Auxiliars de conversa


Durant tot el curs, la presència d’auxiliars de conversa vinguts d’arreu del món omple els centres i la ciutat de tradicions, gastronomia i costums que ens apropen a cultures molt diverses i enriqueixen la nostra vida fent-nos descobrir altres realitats i ajudant-nos a desmuntar prejudicis que ens hem format envers la diferència.


Així, el primer que fan quan arriben als centres a l’octubre és una petita presentació del país del qual procedeixen, cadascú a la seva manera, ja sigui a través d’un vídeo, d’un conte o d’una cançó. I a poc a poc, durant el curs van introduint més aspectes sobre els seus valors, els seus costums, les seves creences i els seus comportaments, afavorint una relació basada en el respecte i el valor a la diferència.


Els aspectes culturals tenen una gran influència en la motivació per aprendre una llengua estrangera. La curiositat que sent l’alumnat per altres cultures fa que s’esforci per comunicar-se amb l’auxiliar de conversa perquè sap que entendre la seva llengua li permet entendre la seva cultura. Per tant, per a l’alumnat és un repte i a la vegada una oportunitat.

READ  La Setmana de la Mobilitat ens convida a utilitzar mitjans de transport saludables


Voleu saber-ne més?


Si teniu ganes de conèixer i, encara més, realitzar les activitats que s’han creat per l’Spring Festival per posar a prova al vostre anglès, podeu accedir a aquesta pàgina del web d’Interseccions. Trobareu les diferents activitats classificades segons els centres que les han ideat i també classificades segons l’etapa educativa a les quals s’adrecen originàriament.


A més, us convidem a escoltar l’entrevista al Prat Ràdio on us desvetllen tots els detalls i les valoracions de l’edició d’enguany. 


Per últim, us animem enormement a donar un cop d’ull a les xarxes socials de tots els centres participants, on podreu gaudir dels vídeos i de les fotos realitzades al llarg de la setmana. Happy Spring Festival 2022! 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAvís preventiu d’episodi de contaminació atmosfèrica, amb incidència al Prat
Artículo siguienteLa comunitat educativa del Prat participa en una jornada sobre acolliment i interculturalitat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí