Inicio Actualidad Alerta per ventades en diferents punts de Catalunya, amb incidència al Baix...

Alerta per ventades en diferents punts de Catalunya, amb incidència al Baix Llobregat

Esteu aquí

A la comarca del Baix Llobregat, el nivell de risc és baix. Tot i això, es recomana mantenir la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins. Cal retirar o fixar bé els objectes que estiguin a l’exterior per evitar accidents.

divendres, 1 abril, 2022 – 14:00


Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent avui en diferents punts de Catalunya.  A la comarca del Baix Llobregat, el nivell de risc és baix, però tot i això es recomana mantenir precaucions en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins i retirar o fixar bé els objectes que estiguin a l’exterior per evitar accidents. 


Les zones més afectades per les ventades seran el Pirineu i l’Alt Empordà, amb ratxes que podran superar els 90 km/h i els 108 km/h, respectivament. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), demà dissabte l’afectació s’estendrà a tota la meitat oest de Catalunya, sobretot al matí i migdia. El vent bufarà de component nord i les ratxes més fortes se superaran especialment a les zones altes.

READ  Tret de sortida al III Pla Local d’Igualtat de Gènere del Prat


En aquests moments no consten incidències destacables pel vent, però, pel que fa a la xarxa viària, s’ha tallat preventivament la via BV-4024 de Bagà cap a Coll de Pal per les ventades.


Consells davant de les ventades


Protecció Civil de la Generalitat recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.


A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

READ  El directiu d'Estrella Galicia, Juan José Delgado, protagonitza la propera cita del Cornellà Creació Fòrum


També cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit, entre ells els següents:


  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

  • En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.

  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.

  • Subjectar el volant de manera segura i forta.


Es recomana seguir l’evolució de la situació meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través de les xarxes socials de Protecció Civil de la Generalitat (@emergenciescat).


Prealerta del pla NEUCAT per nevades


A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) d’acord amb la previsió del SMC i per les afectacions que se’n poden derivar.


Avui divendres i demà es podran acumular més de 5 cm per sobre dels 600 m al Pirineu, especialment a la vessant nord del Pirineu occidental. La precipitació serà en forma de neu a totes les cotes i a causa del vent hi haurà torb. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extensa. De cara a diumenge, hi ha la possibilitat que s’acumulin més de 2 cm per sobre de 500 m a les comarques de la demarcació de Girona, que poden baixar puntualment fins als 400m.


Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Cal tenir el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència.


Es recomana evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible. 

Es poden consultar els consells d’autoprotecció davant de nevades aquí.

READ  L'Institut Miquel Martí i Pol s'enfronta a 24 reptes empresarials a la jornada 24h d'Innovació Barcelona

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEn marxa el curs Connecta amb la logística 4.0, en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona
Artículo siguienteEl carrer Bonestar serà un nou passeig
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí