Inicio Actualidad Aprendre anglès a qualsevol edat

Aprendre anglès a qualsevol edat

divendres, 25 març, 2022 – 12:00


A la meva edat?


Quantes vegades hem sentit la frase “és molt difícil aprendre un idioma quan ets gran”. Però és realment així?


Si bé és cert que la plasticitat del cervell en els infants és  ideal per aprendre una llengua, també ho és que les persones adultes disposen d’eines i tècniques que els ha donat l’experiència de vida i que els infants no tenen: tenen més capacitat per entendre, disposen d’un vocabulari més ampli i estan més motivades.  


Però, què motiva a les persones grans a voler aprendre un altre idioma?


L’Eduard té, com diu ell, esperit Wanderlust, o el que és el mateix, passió per viatjar.  Sempre està pensant en llocs nous per conèixer i aquesta inquietud l’ha portat a visitar molts països d’arreu del món. “Viatjar em fa sentir més feliç, em permet viure noves experiències i emocions i em proposa nous reptes que em fan agafar confiança en mi mateix”. 

MAS:  La lectura del testament de Sa Majestat Carnestoltes i l’encesa de la foguera de la Quaresma posen fi a una setmana sota el mandat de l’Avarícia 


És una persona molt oberta i sempre ha tingut facilitat per relacionar-se, tot i que només parla català i castellà; però reconeix que l’idioma ha estat sempre una barrera a l’hora d’apropar-se realment a altres cultures. Aquest és el motiu que l’ha portat a estudiar anglès als 66 anys: “vull saber més sobre la gent que em vaig trobant en els meus viatges”.


L’Enriqueta, en canvi, va començar a estudiar italià quan la seva filla va marxar amb la família a viure a Nàpols. “Era una manera d’estar més connectades”, comenta. 


Molts beneficis


De motius n’hi ha molts i de ben diferents i sempre es un bon moment per començar estudiar, sigui el què sigui i es tingui l’edat que es tingui. I quan es tracta d’aprendre un idioma nou, els beneficis son molts: s’entrena el cervell,  millora la creativitat, es potencia l’atenció, millora la memòria, es retarda l’envelliment…Conèixer noves llengües, a més, ens ajuda a conèixer també altres cultures i, per tant, a tenir una mirada més oberta del món.

MAS:  La plaça de la Llibertat estrena zona de vianants i nova imatge


A la nostra ciutat podem trobar algunes propostes que responen a la necessitat d’un aprenentatge de la llengua anglesa al llarg i ample de la vida. 


Som-hi!


Tallers de conversa i un club de lectura son les activitats d’anglès a la Biblioteca. L’Imma, tècnica del centre, ens explica: “algunes de les persones que assisteixen al taller de conversa English corner necessiten perfeccionar l’anglès per temes laborals, unes altres volen refrescar el que havien après fa anys i una gran part ho fan per mantenir el nivell adquirit després d’haver fet els 5 cursos de l’Escola Oficial d’idiomes. Algunes d’aquestes persones estan jan jubilades i venir a l’activitat cada setmana, a més, les fa sentir actives”.

MAS:  Assistència multitudinària a la xerrada sobre l'Ictus


Als centres cívics s’hi pot practicar la llengua anglesa en tallers de debat  sobre temes diversos i en una activitat de cuina, tots ells dinamitzats per auxiliars de conversa natives de països de parla anglesa.


Les auxiliars de conversa també estan presents al centre de formació per a persones adultes Terra Baixa, donant suport oral a l’especialista d’anglès. L’objectiu d’aquest centre és facilitar a les persones adultes una educació adequada a les seves necessitats, donant així resposta a les noves exigències de formació permanent.


Així doncs, tan se val l’edat o el motiu que ens empenyi a estudiar un idioma, lo important és que ho fem perquè, com diuen els experts en neurologia, no hi ha millor gimnàstica per al cervell que aprendre una llengua estrangera.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNou cicle de xerrades sobre consum
Artículo siguienteUn distintiu identifica els establiments que venen Carxofa Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí