Inicio Actualidad El Prat referma el seu compromís contra les violències masclistes abans del...

El Prat referma el seu compromís contra les violències masclistes abans del 25N

Esteu aquí

El ple del Prat ha aprovat avui per unanimitat la Declaració institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones (25N). Una altra de les mocions aprovades expressa el suport de la ciutat a les dones iranianes. També s’ha aprovat una moció perquè un 25% del pressupost de Catalunya en salut es destini a reforçar l’atenció primària, una demanda secundada per diverses organitzacions del sector

Imatge d’arxiu

dimecres, 9 novembre, 2022 – 19:00


El ple municipal d’aquest dimecres, 9 de novembre, ha aprovat per unanimitat  la Declaració institucional en commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. La declaració condemna les diferents formes de les violències masclistes (física, psicològica, sexual, obstètrica, econòmica, vicària contra els nens i nenes…) i recorda que, en el que portem d’any, s’han produït 66 feminicidis arreu de l’Estat.


Així mateix, s’ha aprovat per unanimitat una moció de suport a la situació de les dones iranianes, contrària a l’obligatorietat de portar vel. Condemna l’assasinat de Mahsa Amini,  després de ser detinguda per no portar correctament el vel; i l’empresonament de periodistes com Nilufar Hamedi, entre d’altres.


D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat una moció a favor d’assignar un 25% del pressupost de la Generalitat en salut a l’atenció primària. La moció insta la Generalitat i els grups representats al Parlament de Catalunya a fer-ho, per la necessitat de reforçar l’atenció sanitària de proximitat, que s’ha visualitzat clarament durant la pandemia de la covid. Aquesta demanda, promoguda per Amnistia Internacional Catalunya, Medicus Mundi Mediterrània, Rebel·lió Atenció Primària, Fòrum Català de l’Atenció Primària (FoCAP), Marea Blanca Catalunya, Metges de Catalunya, està recollida per la moció presentada al ple pels grups El Prat En Comú, PSC i Podemos.


Declaracions d’especial interès o utilitat pública: la deixalleria municipal  i les obres del mòdul adjunt a l’Institut Salvador Dalí


Durant la sessió plenària d’avui, també s’han abordat d’altres qüestions com la Declaració d’especial interès o utilitat municipal de l’activitat de la deixalleria municipal, per la seva tasca de gestió de residus, per a la seva reducció i reutilització; o les obres per instal·lar un mòdul adjunt a l’Institut Salvador Dalí, front a l’augment de la demanda d’escolarització al centre. Aquesta declaració implica bonificacions fiscals del 95% de diferents taxes municipals vinculades a aquestes activitats.  En el cas de la deixalleria, la declaració s’ha aprovat amb l’abstenció d’ERC i el vot favorable de la resta de grups i, en el cas del mòdul adjunt a l’institut, per unanimitat.


Inversions en eficiència energètica i per garantir els subministraments a les llars en situació vulnerable


També s’ha aprovat per unanimitat destinar una partida extraordinària de 1,5 milions €, majoritàriament a la millora de l’efiència energètica dels equipaments municipals o a la millora d’instal·lacions públiques. Així mateix, el ple ha donat llum verda per unanimitat a destinar 195.000 euros per cobrir les despeses d’Aigües del Prat per abonar factures de subministrament de 486 llars en situació vulnerable entre 2018 i 2022, en compliment de l’obligació legal dels poders públics de garantir els subministraments a les persones amb més dificultats.


Avenços per garantir l’habitatge social i assequible


En matèria d’habitatge, el ple ha aprovat per unanimitat modificar les condicions de la cessió del dret de superfície d’una finca municipal a la Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat (COV). Concretament, s’ha modificat el percentatge d’habitatges socials reservats a diferents grups: la reserva per a col·lectius vulnerables ha passat del 10 al 26%; per a joves, del 13 al 26%; per a la població general, del 77 al 48%. Aquestes condicions s’ajusten més a les fixades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per poder concórrer a convocatòries de subvenció adreçades a projectes d’habitatge.


Així mateix, el ple ha seguit donant passos endavant perquè el Prat sigui una àrea subjecta a tanteig i retracte, per reforçar les capacitats de l’administració per comprar habitatges i destinar-los a usos socials. El ple del Prat ha aprovat provisionalment la modificació del Pla general metropolità per fer-ho, amb l’abstenció de C’s i el vot favorable de la resta de grups.


En l’àmbit d’urbanisme, la sessió d’avui també ha aprovat inicialment per unanimitat la modificació del Pla general metropolità al sector Fondo d’en Peixo per a l’adequació de l’ús religiós.  En aquesta zona de la ciutat, es busca facilitar espais adequats per als centres de culte, ja que els últims anys han proliferat a d’altres llocs de la ciutat on poden ocasionar molèsties al veïnat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorRecta final per posar en marxa la Comunitat d’Energia del Prat, que vol abastir tota la ciutat i esdevenir la més gran de l’Estat
Artículo siguienteEl Servei de Mediació celebra el seu 25è aniversari, amb nous reptes pel futur
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí