Inicio Actualidad El nou marc legal per l’autoconsum compartit afavoreix l’estratègia de transició energètica...

El nou marc legal per l’autoconsum compartit afavoreix l’estratègia de transició energètica del Prat

Esteu aquí

Amb l’aprovació de la distància màxima de dos kilòmetres de distància per l’autoconsum compartit, s’obre un nou escenari: els polígons industrials podran entrar a formar part de la Comunitat Local d’Energia de la ciutat.

dilluns, 7 novembre, 2022 – 14:15


Fa uns dies s’ha aprovat el canvi de 500 metres a 2 kilòmetres de la normativa que regula la distància entre un centre productor d’energia fotovoltaica i un receptor. Així, a la nostra ciutat, s’obre un nou marc que permetrà que els polígons industrials es puguin sumar a l’estratègia conjunta de ciutat de transició energètica i aconseguir dos objectius: per una banda, que els polígons industrials es relacionin amb la ciutat a través de l’autoconsum compartit i, d’altra banda, fer que les grans teulades industrials abasteixin les fàbriques i empreses de la ciutat.


La Comunitat Ciutadana d’Energia, a un pas de ser una realitat


Durant les pròximes setmanes, està previst que l’empresa público- comunitària d’energia de la ciutat, Energia del Prat, sigui una realitat. El seu objectiu principal és proporcionar serveis energètics a la ciutadania i empreses de tota mena de la ciutat. El seu valor afegit més important és que neix com a eina bàsica per a la democratització de l’energia, és a dir, que la ciutadania sigui part activa en la generació, consum i compartició d’energia. Amb Energia del Prat, l’energia serà de proximitat, neta, més barata i més democràtica.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Carxofa Prat aterra per primera vegada al Fòrum Gastronòmic Barcelona 2022
Artículo siguienteLa gent gran del Prat rebrà eines i consells per prevenir incendis a la llar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí