Inicio Actualidad La 19a Trobada de Dones aplega a més d’un centenar de participants

La 19a Trobada de Dones aplega a més d’un centenar de participants

Esteu aquí

Aquesta edició de la Trobada ha estat subseu del 6è Congrés de Dones del Baix Llobregat, que es celebrarà a Cornellà els propers 4 i 5 de novembre, i pel qual encara queden places disponibles

dimarts, 27 setembre, 2022 – 16:00


El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa ha estat, durant les dues últimes setmanes, seu de les activitats celebrades en el marc de la 19a Trobada de Dones. En total, més de 100 persones han participat en aquest espai de compartició i visibilització de sabers col·lectius amb perspectiva de gènere.


El programa d’activitats d’aquesta 19a Trobada ha rebut una valoració molt alta per part de les persones participants. Sobretot, s’ha destacat la bona organització dels tallers i activitats així com el gran interès generat per part de la xerrada central sobre sexualitat, de la Doctora en psicologia, Mireia Darder.


Propostes pel nou Pla d’Igualtat de gènere


La primera activitat de la 19a Trobada de Dones es va dur a terme el passat dijous 15 de setembre, amb un taller participatiu on es va parlar sobre com és El Prat en l’àmbit de la igualtat de gènere i on es van poder fer propostes en el marc de l’elaboració del III Pla Local d’Igualtat.


Jornada central


La jornada central de la 19a Trobada es va dur a terme el dissabte 17 de setembre i va comptar amb la presència de la directora de l’Institut Català de les Dones, Neus Pociello; la consellera de Salut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Gina Pol; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i la regidora de Feminismes i LGTBI, Dolors Siles.


A la xerrada central anomenada “Sexualitat i Plaer”, la Dra. Mireia Darder va posar de manifest els condicionants que tenen les dones a l’hora de gaudir de la seva sexualitat: patriarcat, moral judeocristiana etc… I com a través de la creació de noves creences i del coneixement del propi cos, les dones poden refermar-se en el seu dret de gaudir de la seva sexualitat.  


Després de la xerrada, es van dur a terme diversos tallers interactius al voltant del coneixement i l’experimentació del cos femení:


  • Cercle de percussió amb Oliver Watson: una trobada de tipus comunitari que va oferir una experiència musical de diversió, aprenentatges i empoderament.

  • Ciclicitat femenina amb Omaira Consuegra: un taller per prendre consciència de les fluctuacions hormonals i emocionals durant el cicle menstrual.

  • El meu cos, la meva empremta amb Maite Travé i Inma Martínez: taller de consciència corporal amb expressió pictòrica a través d’estampacions lliures del propi cos sobre paper.

  • Expressió corporal, cossos en lluita, amb Valentina Gaia: un taller per treballar en la percepció del cos i l’escolta activa amb tècniques d’improvisació. 


Tallers intersemanals


Per acabar amb el cicle d’activitats de la 19a Trobada de Dones, la setmana passada es va dur a terme una segona sessió del taller de ciclicitat femenina.


També es va fer una trobada amb l’Associació Tandem Team, per saber més sobre la sexualitat de les persones amb diversitat funcional i donar a conèixer quins són els recursos disponibles que té aquest col·lectiu per connectar amb la sexualitat i el plaer.


6è Congrés de Dones del Baix Llobregat


La 19a Trobada de dones ha estat subseu del 6è Congres de dones del Baix Llobregat, que es realitzarà a Cornellà els propers divendres 4 i dissabte 5 de novembre.


Encara queden places disponibles i si us voleu inscriure ho podeu fer enviant un correu electrònic a dones@elprat.cat, abans del 30 setembre.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAquest dijous, nova edició de la lliçó inaugural pel curs escolar 2022-2023
Artículo siguienteNova edició de la Fira de la Solidaritat i la Cooperació
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí