Inicio Actualidad Comencen les obres entre l’Avinguda dels Alps i la carretera de l’Hospitalet

Comencen les obres entre l’Avinguda dels Alps i la carretera de l’Hospitalet

L’Ajuntament de Cornellà ha començat les obres de renaturalització del tram comprès entre l’avinguda dels Alps i la carretera de l’Hospitalet, en el marc del projecte estratègic Cornellà Natura. Es tracta de donar continuïtat a l’actuació realitzada en un primer tram de l’avinguda dels Alps, finalitzada el 2018, per millorar la connectivitat a peu, en bicicleta i VMP des del centre de la ciutat al parc de Can Mercader. 

L’av. dels Alps esdevé, en la seva totalitat, una via amb dos carrils, un per cada sentit de circulació. Es perllonga i millora el carril bici bidireccional, amb un disseny similar a l’actual tram ja urbanitzat. La ctra. de l’Hospitalet, entre av. dels Alps i av. Porta Diagonal, passa de quatre carrils de circulació a dos per tal d’augmentar la superfície de vorera i incorporar un carril bici bidireccional en calçada. Es creen zones verdes d’estada, s’habiliten passos de vianants elevats, guals i noves parades d’autobús.

Espais més verds i confortables
En tota la intervenció es reforça la idea d’eix naturalitzat a través de franges contínues de verd. Es creen unes tires arbòries i arbustives, tot generant espais confortables per al passeig. S’utilitzarà un sistema d’il·luminació LED de baix consum i es reduirà el nivell d’il·luminació nocturn amb control horari per temporitzadors. Per disminuir l’ús de l’aigua, s’implantarà reg per degoteig i telegestió i es triaran espècies amb baix requeriment hídric. Tanmateix, s’amplia
la superfície permeable de la via amb la creació de parterres continus que faciliten la infiltració de l’aigua de pluja.
L’obra té prevista una durada de set mesos i compta amb un pressupost aproximat de 2.300.000 euros, finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i pels fons Next Generation de la Unió Europea.

Per a qualsevol dubte o consulta podeu enviar un correu a:obresalps@aj-cornella.cat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl 19è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel presenta més de 65 espectacles i activitats a 20 espais de la ciutat
Artículo siguienteLa fira de Festa Major tornarà a ser inclusiva pels infants amb hipersensibilitat sensorial
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí