Inicio Actualidad La fotografia ha tornat amb força al centre cívic Jardins de la...

La fotografia ha tornat amb força al centre cívic Jardins de la Pau

Esteu aquí

Des del retorn de l’oferta formativa, el centre s’ha omplert de tallers i xerrades que han permès conèixer de primera mà a fotògrafes del Prat i la seva obra.

dimecres, 29 juny, 2022 – 12:00


Cicle arrels fotogràfiques


En aquest cicle de xerrades, protagonitzades per algunes de les fotògrafes del Prat, vam fer un recorregut per la història de la fotografia i, al mateix temps, ens vam apropar, de la seva mà, als referents que han inspirat les seves obres. 


Aquest cicle es va distribuir en quatre xerrades, la primera, sobre la fotografia gastronòmica, a càrrec d’Elena Álvarez. Amb ella les persones assistents es van endinsar al món de la fotografia gastronòmica, els macros i els colors, entre altres aspectes. La fotògrafa convidada a la segona xerrada, va ser  Núria Oreja, per parlar-nos de les opcions de la fotografia com a eina reivindicativa. Posant d’exemple la mateixa exposició amb obres feministes de grans dimensions que es va poder veure durant el mes de març i abril al Jardinet del centre cívic. D’entre bambolines, surt la tercera xerrada on la fotografia va ser l’Inma Quesada. Amb ella ens vam endinsar al món de la fotografia d’espectacles. Finalment, va ser el torn de la fotografia de paisatge a càrrec de l’Agrupació Fotogràfica Prat. En aquesta última xerrada del cicle, ens van acompanyar en Francisco Valverde i en Quim Torrent, membres de l’Agrupació Fotogràfica Prat per compartir amb nosaltres el món de la fotografia de paisatge. Al mateix dia que l’agrupació inaugurava una exposició col·lectiva de membres de l’entitat sobre paisatges.


 


Píndoles per aprendre noves tècniques 


També l’oferta formativa que es va llençar des del mes de gener d’enguany ha proposat diversos tallers de fotografia.


N’és exemple, la píndola de Fotografia creativa que va oferir l’Elena Álvarez, recomanant una manera diferent i divertida d’aproximar-se a la fotografia. Es van descobrir diferents eines fotogràfiques, per treballar la creativitat i la imaginació amb objectes i llums creant molts efectes configurant unes composicions màgiques. 


Millora les fotografies de paisatge, va ser un taller teòric i pràctic on es van donar els principals consells per millorar les nostres fotografies de paisatge.  Com no podia ser d’una altra manera, es va dur a terme a l’exterior a càrrec d’Elena Álvarez


 


Iniciació a la fotografia, és el més llarg dels cursos que s’han ofert. De la mà de Leandro García, s’ha plantejat com una formació teòrica-pràctica en el qual, s’han pogut conèixer totes les possibilitats de la mateixa càmera fotogràfica per treure-li el màxim rendiment. Mitjançant consells pràctics, proves i exemples, aquest taller ajuda sobretot a evitar els errors més comuns i aconseguir fotografies creatives i amb més impacte.


 


Al mes de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, va iniciar-se aquest taller pràctic d’autoconeixement i d’empoderament a través de la fotografia, anomenat El retrat com a eina d’autoconeixement. El taller es va basar en les decisions que prenem quan decidim mostrar una imatge, un lloc, un espai o un enquadrament, ja que totes aquestes decisions ens defineixen irremeiablement. Al parlar d’autoretrat, a més, el taller feia èmfasi en les imatges com a història dels propis cossos, de les nostres vides, de les nostres aficions, vivències i projectes. Contemplant les fotografies ens adonem que ens contemplem. I precisament, el taller apuntava que aquesta és la clau: adonar-se’n.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorProva pilot per gestionar els residus del clavegueram
Artículo siguienteTres alumnes de L’Escola d’Arts en Viu aconsegueixen entrar als estudis superiors de música
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí