Inicio Actualidad Fet x tu, nou punt de referència de la col·lecció

Fet x tu, nou punt de referència de la col·lecció

Esteu aquí

La Biblioteca crea un nou centre d’interès agrupant els llibres de treballs manuals en un espai concret

dijous, 14 juliol, 2022 – 10:00


Ús presentem “Fet X tu”, un nou centre d’interès a la Biblioteca Antonio Martín amb una mostra que trobareu durant l’estiu a la planta baixa.

Aquest fons engloba tota mena de treball manual: des de bijuteria, ceràmica, joieria, labors, fusteria, ebenisteria, gravats, cistelleria, pintura, decoració, fabricació de cosmètica, perfums, sabons, espelmes, arranjaments florals, serigrafia, enquadernació i molt més.

Tots aquests documents quedaran ubicats a la segona planta de la Biblioteca.


El per què un nou centre d’interès a la Biblioteca


Els centres d’interès sorgeixen quan els llibres sobre un tema es concentren en un lloc concret per facilitar la consulta dels usuaris, i no existeix cap voluntat per part de la Biblioteca d’especialització en el tema.

Raons per crear-ho


  • Unitat temàtica com a estratègia per augmentar la consulta i el préstec de llibres d’aquestes temàtiques, molt dispersos.

  • Facilitar el seu retrobament, llibres de diferents temàtiques col·locats entre el 6 i el 7, dos espais separats físicament.

  • Qüestió molt actual. Molts usuaris són adeptes als treballs manuals. És una activitat molt lligada a la sostenibilitat, al consum responsable, a l’oci i a la recuperació de l’artesania.


La Biblioteca s’implica en asolir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

L’ODS 12 posa el focus en la promoció de la gestió sostenible i de l’ús eficient dels recursos naturals, en la reducció de la generació de residus i del malbaratament d’aliments, i en el foment de la gestió ecològicament racional dels productes químics en les pràctiques de producció i consum.


Selecció del fons inicial


Com en qualsevol altre fons concret, un dels primers passos a fer és seleccionar dins del fons general de la nostra biblioteca, els documents que formaran part d’aquest nou espai. El catàleg per matèries serà la nostra eina de cerca principal.

Una vegada seleccionat el fons inicial, s’organitza de manera que sigui fàcil per a l’usuari trobar allò que busca. Es dotarà a l’espai d’una senyalització apropiada i especial per a aquest fons.

Tots els centres d’interès tenen assignat un pressupost per a la compra i per a garantir la seva actualització, a més, els documents segueixen un procés de tractament físic (etiquetatge específic, picto identificatiu) i de localització pròpia.


Política de la col·lecció


A partir d’aquest moment, el fons anirà creixent de manera continuada per tal de garantir la seva actualització i ho farà en proporció a la resta de la col·lecció de la Biblioteca segons les directrius de la política de desenvolupament de la col·lecció. Això és el que permetrà un desenvolupament continu i actualitzat del fons.


Vine, agafa un d’aquests llibres i aprèn a crear, utilitzant la imaginació i les teves mans.

MAS:  El Prat reforça el servei d’assessorament juvenil en salut mental i emocional, que ha atès més d’un miler de casos arran de la pandèmia

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls projectes d’Arts Visuals d’Interseccions: mirada crítica i reflexió col·lectiva a partir de processos artístics
Artículo siguienteProp de 400 places de caràcter social als casals infantils d’estiu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí