Inicio Actualidad El Prat commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb diverses activitats

El Prat commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb diverses activitats

divendres, 8 abril, 2022 – 13:15


Avui, 8 d’abril, és el Dia Internacional del Poble Gitano i la nostra ciutat ha dut a terme diferents activitats per commemorar aquest dia tan important per la comunitat gitana.


El passat dimarts 5 d’abril el Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa va acollir un seguit d’activitats per visibilitzar i posar en valor la cultura gitana. Gairebé un centenar de persones van participar en aquesta iniciativa organitzada conjuntament entre el Pla Estratègic Sant Cosme (PESC) i la Fundación Secretariado Gitano.


La jornada va començar amb la inauguració de “Lliçó Gitana”, una exposició que pretén explicar els capítols perduts de la història del poble gitano. L’objectiu d’aquesta exposició és donar veu a una cultura històricament silenciada i visibilitzar les persones més importants de la seva comunitat. Aquesta exposició va estar conduïda i guiada pel grup de dones que participen en el projecte Romí Sastipen i pels joves del Promociona.


Durant tot el dia, es van realitzar diferents tallers manuals com per exemple un d’estampació de samarretes i un altre de confecció de xapes amb motius de la bandera del poble gitano.


Ja a la tarda, les activitats van adoptar un caire més festiu gràcies a una xocolatada que va fer les delícies de les persones assistents juntament amb el concert que va dur a terme el grup musical “Ley de Vida”.


Totes aquestes activitats s’han complementat amb diferents dinàmiques realitzades a l’alumnat de la ciutat.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí