Inicio Actualidad El nou autobús semidirecte X1 acosta el final de línia del Tram...

El nou autobús semidirecte X1 acosta el final de línia del Tram al centre de Barcelona

Des de finals del mes de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona ha posat en servei la nova línia X1, un servei semidirecte XPRESBus que uneix la plaça de Francesc Macià (on finalitzen les línies de Tram que venen de Cornellà de Llobregat, T1 i T2, a més de la T3) amb el centre de Barcelona. Aquesta nova línia té una freqüència de 8 minuts i només para a Hospital Clínic, Universitat/Aribau, passeig de Gràcia, passeig de Sant Joan i Glòries, on enllaça amb les línies T4, T5 i T6 del Tram, que donen servei a l’àrea del Besòs.

S’estrena així un nou tipus de línia eficient orientada a la captació de nous usuaris del transport públic que operarà amb la marca XPRESBus i es distingirà pel color negre i la lletra X anteposada al número de línia. Hi seran aplicables les tarifes del sistema integrat de la regió de Barcelona. La nova línia X1 no en substitueix cap d’anterior i s’ha dissenyat amb característiques que la diferencien de l’oferta existent:

  • Circulació en gran part per carrils bus (anada per Villarroel i Gran Via, tornada per Aragó i Urgell).
  • Només quatre parades per sentit més les dues terminals. En total deu parades, de les quals quatre són de nova creació i d’ús exclusiu de la X1.
  • Vocació intermodal (connectar transports públics existents i futurs).
  • Vehicles de baixes o nul·les emissions (inicialment set híbrids de gas de longitud estàndard, el 2022 s’hi incorporaran els de pila d’hidrogen que s’estan fabricant).

 Més informació al web de TMB

Amb aquestes condicions, la nova línia d’autobús podrà assolir velocitats comercials més altes que la mitjana actual de la xarxa, que és d’uns 12 km/h, amb l’objectiu d’assolir els 14-15 km/h i fer els trajectes entre els extrems i el centre de la ciutat en uns 10-13 minuts, amb un estalvi notable respecte de les alternatives d’autobús existents, com ara les línies 6 i 7. Això comportarà un guany per als usuaris dels tramvies procedents d’altres municipis, com és el cas de Cornellà de Llobregat, que podran arribar al centre de la ciutat d’una manera àgil, amb un transbordament directe.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí