Inicio Actualidad La igualtat i el progrés cívic i social protagonitzen els Premis Ciutat...

La igualtat i el progrés cívic i social protagonitzen els Premis Ciutat de Cornellà 2024

La gala de lliurament dels Premis Ciutat de Cornellà 2024 tindrà lloc a L’Auditori de Cornellà el divendres 19 d’abril, a les 20 hores. L’objectiu d’aquests premis, que arriben a la tretzena convocatòria, és fer un reconeixement públic a persones i entitats que, amb el seu treball i dedicació, han desenvolupat una important tasca en l’impuls d’actuacions que afavoreixen el conjunt de la ciutadania de Cornellà.

S’atorguen premis en cinc categories: Humanitats, Acció Cívica, Economia, el Premi Especial Ciutat de Cornellà –lliurat a persones o entitats que hagin
destacat, a qualsevol lloc del món, per la seva contribució en la defensa dels drets humans i les llibertats, la solidaritat, la pau o el progrés–, i el Premi d’Honor Ciutat de Cornellà, que és un reconeixement específic a qui hagi destacat de manera molt rellevant per la seva activitat personal o professional al terme de Cornellà de Llobregat. Es lliuren dos premis de cada categoria, a títol individual i a títol col·lectiu.

La celebració, que tindrà lloc a L’Auditori de Cornellà, amb una representació de les entitats i institucions de la ciutat, consistirà en diverses actuacions, que alternaran amb una presentació del perfil biogràfic dels premiats i de la tasca que els ha fet mereixedors d’aquest reconeixement.

MAS:  Torna “El club del tàper: Dinem juntes?”

Premis Ciutat de Cornellà: recull històric

Normativa, bases reguladores i acord d’aprovació

Premis Ciutat de Cornellà de Llobregat 2024

PREMI D’HONOR CIUTAT DE CORNELLÀ
Miguel López Sánchez. Nascut el 1953, als 15 anys
entra com a aprenent a Siemens, i a partir dels
anys setanta s’incorpora a diverses organitzacions
polítiques i sindicals. Ha tingut una gran activitat a
entitats de Cornellà (Orfeó Catalònia, Bàsquet Femení
Cornellà…) i representant a Cornellà (Consell Esportiu
del Baix Llobregat, Consell de l’Esport de Catalunya…).

FOTO: En primer terme, Miguel López durat la seva etapa com a regidor de l’Ajuntament de Cornellà.

Família Serra. Nissaga de ceramistes iniciada amb
Antoni Serra Fiter (1869-1932), que es va traslladar
a Cornellà el 1921. La seva tasca artística va ser
continuada pels fills Josep, Antoni i Enric, ja a la masia
Can Famades (actualment Can Serra). Jordi Serra
Moragas (n. 1947) és la tercera generació de la nissaga,
amb un perfil complex i ric com a creador, i que ha
situat la seva ceràmica en l’escenari internacional.

PREMI D’HUMANITATS
Montserrat Galícia i Gorritz. Escriptora nascuda en el sí d’una família instal·lada al barri Centre, on encara resideix. Ha publicat més de 30 llibres, especialment de literatura infantil i juvenil, i de ciència ficció, i pertany al col·lectiu Autor@s de Cornellà.
Escola Abat Oliba. Centre públic d’educació infantil i primària del barri Riera que acaba d’arribar als 50 anys d’història. Marcat per la proximitat a l’entorn natural del riu Llobregat.

MAS:  Setembre Guai a la Factoria Musical

PREMI D’ACCIÓ CÍVICA
Gemma Gallofré Sanahuja. Lidera des de fa una dècada la Junta Directiva del Patronat Cultural i Recreatiu, una entitat centenària. Com a emprenedora i propietària d’una botiga, promou activament el comerç de la ciutat, a més de col·laborar en iniciatives culturals i comunitàries. És, a més, una de les creadores del projecte Toca-te-les.
Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Cornellà. Fundada el 1953 i amb seu pròpia a Cornellà des de 2013, l’entitat ofereix suport emocional als afectats de càncer i als seus familiars, i realitza campanyes de conscienciació sobre la malaltia i recull fons per a la seva investigació.

PREMI D’ECONOMIA
Celler de la Consol. Negoci familiar establert des de 1985 al carrer de la Miranda, dirigit pel Joaquín i la Consuelo. Implicats en diverses activitats cíviques, també van ser entre els fundadors de la primera
associació de comerciants de la ciutat, la del carrer de la Miranda.
Recibaix. Empresa fundada l’any 2000 amb l’objectiu d’inserir laboralment persones en situació de risc o exclusió social. Ofereix activitats formatives estructurades en mòduls temàtics, de seguiment i d’avaluació de la persona.

MAS:  Comença la programació del 'CORNELLÀ CUIDA' per a cuidadors no professionals

PREMI ESPECIAL CIUTAT DE CORNELLÀ
Carles Vallejo Calderón. Veí del barri Centre, treballador de SEAT i sindicalista de CCOO, se’l reconeix per la seva reivindicació permanent en la necessitat de fer polítiques públiques de memòria democràtica, a través del Memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT, l’Associació Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat (AMHDBLL) o l’Associació Catalana de Persones Expreses Polítiques del Franquisme.
Club Deportivo Fontsanta-Fatjó. Fundat el 1982, aquest club va fer un salt endavant en crear una secció femenina l’any 2002, amb l’objectiu d’oferir a les nenes una oportunitat de practicar futbol en igualtat de condicions. La secció femenina és avui un referent a tot el territori pel seu compromís amb l’excel·lència esportiva i la defensa dels valors d’igualtat i respecte.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorTECNIBERIA afirma: ‘El tamaño es esencial en ingeniería; facilita acceso a contratos y mercados expandidos’
Artículo siguienteCuándo abren las piscinas en Baix Llobregat Estos son los horarios
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí