Inicio Actualidad La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig...

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Esteu aquí

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels assassinats masclistes d’una dona i els seus dos fills, aquest dimarts

dimecres, 10 abril, 2024 – 18:15


La ciutadania del Prat ha omplert aquest dimecres a la tarda la plaça de la Vila de l’Ajuntament del Prat en contra de les violències masclistes. Centenars de persones s’han concentrat, en senyal de condemna i de dol pels assassinats masclistes, aquest dimarts passat, d’una dona i dels seus dos fills, presumptament a mans del seu pare, que després es va suïcidar. Així mateix, a hores d’ara el manifest de rebuig a les violències masclistes ha rebut ja l’adhesió de gairebé 700 persones i més de 80 entitats culturals, esportives, veïnals i de tot tipus de la ciutat.

MAS:  Cornellà assoleix un 92% d’activació per l’ocupació entre els participants al Projecte ONA


“Les violències masclistes responen a causes estructurals d’un sistema patriarcal que, històricament, ha generat relacions socials desiguals entre dones i homes, i que segueix provocant discriminacions per raó de gènere en l’actualitat”, que “es manifesten en totes les edats i afecta tots els grups socials de forma transversal, i es troben en la base de la manifestació més extrema de les violències masclistes: els feminicidis”, denuncia el manifest, que han llegit durant l’acte Dámaris Morte, del Centre de Promoció Social Francesc Palau i membre del Consell de les Dones, i Rocío Segura, presidenta de l’AFA Charles Darwin.


“Fem una crida al conjunt de la societat, perquè s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes”, afegeix el text. Abans de la seva lectura, s’ha realitzat un minut de silenci.

MAS:  La gestió pública de l’aigua permet al Prat mantenir la pujada de la tarifa a gairebé la meitat que la dels municipis amb gestió privada


Durant l’acte algunes de les persones assistents han mostrat diverses pancartes, algunes dones a títol individual i d’altres organitzades en col·lectius, com Alma Violeta 08820. L’acte ha comptat amb la participació tant de persones a títol individual com de membres d’entitats i col·lectius diversos.


A la concentració, que ha comptat amb una intervenció de la tinent d’alcaldia de Feminismes, Marisol Rojas, hi han acudit regidores i regidors de diversos municipals, encapçalades per l’alcalde, Lluís Mijoler Martínez, que en atenció als mitjans ha “condemnat fermament” “que avui en dia encara estiguem patint la violència masclista”, i alhora ha agraït el suport de “totes les institucions que han estat al costat de la ciutat” i a “totes les entitats i la ciutadania” pel seu compromís contra el masclisme. També hi ha assistit alcaldes i alcaldesses de poblacions veïnes com Cornellà, Sant Boi i Gavà; així com la secretària de Feminismes del Govern de la Generalitat, Montserrat Pineda Lorenzo; la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé; i altres representants de la Generalitat. L’acte tamvbé ha comptat amb la participació de representants del Govern de l’Estat, de la Diputació, del Consell Comarcal i de l’Àrea Metropolitana.

MAS:  Dissabte 6 de maig, nova edició del Pratifolk, la festa de la cultura popular i tradicional del Prat!


- Te recomendamos -
Artículo anteriorBaix Llobregat: Alerta por melones de Marruecos contaminados con pesticidas
Artículo siguiente65YMÁS y Cámara de España presentan la campaña ‘El Valor Sénior’
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí