Inicio Actualidad 27 anys sense Cristina Bergua

27 anys sense Cristina Bergua

El 9 de març es commemora a Espanya el Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent, coincidint amb la desaparició de la cornellanenca Cristina Bergua Vera la nit del 9 de març de 1997. L’objectiu d’aquest dia és reivindicar la necessitat de millorar la celeritat en la cerca durant les primeres hores de la desaparició que,  en nombrosos casos, s’ha demostrat que són essencials per a la resolució del cas.

A Cornellà, s’ha organitzat un acte commemoratiu en record de la Cristina Bergua. L’homenatge es farà el mateix dissabte 9 de març, a les 20 h, a l’Espai Cristina Bergua Vera, situat al carrer de la Miranda, cantonada amb el carrer de Mossèn Joaquim Palet.  

MAS:  La cooperació entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat permet desmantellar dues plantacions de marihuana en pisos

30.000 DESAPARICIONS A L’ANY

El Centre Nacional de Desapareguts ha notificat que cada any es registren trenta mil casos per desaparició a l’estat espanyol. Alerta, a més, de l’increment de desaparicions a causa de problemes de salut mental o en casos de deteriorament cognitiu com malalts d’Alzheimer, així com l’augment de suïcidis, que a Espanya té un índex de 10 suïcidis per dia –que també són casos de desaparició amb resultat fatal-.

Els familiars d’aquests desapareguts sense causa aparent demanen, un 9 de març més, que els seus familiars no siguin oblidats i que els cossos de seguretat mantinguin obertes les tasques d’investigació per trobar-los.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEL TIEMPO en Baix Llobregat | Todo sobre la borrasca que estropea el fin de semana en España
Artículo siguienteMés de 360 alumnes de primària participen en la primera Jornada d’Esports Alternatius
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí