Inicio Actualidad L’Escola del Parc organitza l’exposició “Les Dones Fem Ciència”

L’Escola del Parc organitza l’exposició “Les Dones Fem Ciència”

Esteu aquí

La iniciativa ha estat impulsada per la comissió de coeducació del centre amb la col·laboració del Centre Cívic Palmira Domènech i inclou també dos tallers familiars

dilluns, 26 febrer, 2024 – 12:15


Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència que va commemorar-se el passat 11 de febrer, l’alumnat de l’Escola del Parc ha estat treballant la importància del paper de la dona en aquest àmbit al llarg de la història. En moltes ocasions, les aportacions femenines en els diferents avenços dels seus camps han estat invisibilitzades i, fins i tot, se les han apuntat els seus col·legues de professió.


L’alumnat s’ha endinsat en els experiments i la vida d’algunes de les dones científiques referents i han après sobre la rellevància de la seva tasca. Per tal de reconèixer la feina de l’alumnat i de les diverses científiques, la Comissió de Coeducació de l’escola (formada per direcció, equip docent i famílies) ha organitzat l’exposició “Les Dones Fem Ciència” amb la col·laboració del Centre Cívic Palmira Domènech.

MAS:  La cineasta pratenca Laura Ferrés comença el rodatge del seu primer llargmetratge, La Imatge Permanent, a la nostra ciutat


La mostra, que exhibeix parts d’aquests processos d’aprenentatge i descoberta que els infants han materialitzat a través de les arts plàstiques i visuals, va inaugurar-se dissabte i es podrà visitar fins al 10 de març al hall del Centre Cívic Palmira Domènech.


Dos tallers familiars


La iniciativa de l’escola inclou també dos tallers familiars adreçats a infants d’entre 5 i 11 anys i dinamitzats per Lutravioleta. El primer, sota el títol “Fem ciència amb: Rosalind Franklin”, va tenir lloc divendres passat a la mateixa escola. El segon taller, al seu torn, se celebrarà el dijous 29 de febrer a les 17.30 h al Centre Cívic Palmira Domènech i tractarà sobre la figura de Jeanne Power.

MAS:  El Prat impulsa la Xarxa de Serveis Bancaris Bàsics


En aquest segon cas, el taller està inclòs dins la programació del projecte de la ‘Tarda en família’, on cada dijous, es proposa una activitat per gaudir en família dins l’equipament. Un cop al mes, està dedicada a la divulgació científica.


I és que la ciència és, precisament, un dels eixos principals de treball al Centre Cívic Palmira Domènech des de la seva obertura l’any 2019, amb l’accent posat en la visibilització de figures femenines de l’àmbit científic. Des de l’inici, s’han treballat projectes com l’Octubre Ada Lovelace, centrat a visibilitzar el paper de la dona a la ciència, la tecnologia i les matemàtiques; el Pregunta a una científica, on es convida a alumnat i ciutadania a traslladar els seus dubtes científics a una professional del sector; el Club de lectura de ciència, on es comenten cada mes des de clàssics fins a llibres divulgatius; o les jornades del Diverciència, en el marc del programa Interseccions, on l’alumnat de diverses escoles de la ciutat celebra una jornada dedicada a l’experimentació i la divulgació científica.

MAS:  ÚLTIMA HORA | Trágico asesinato y suicidio sacuden la cárcel Mas Enric en Tarragona


També s’han dut a terme altres exposicions com La ciència del vol, imaginem el Prat del futur.


A sota, podeu veure la notícia que n’ha fet el Prat TV i un àlbum fotogràfic. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorQué hacer en caso de incendio en Baix Llobregat
Artículo siguienteUniversidad Alfonso X El Sabio culmina la transformación digital de sus clínicas odontológicas y se prepara para incluir un laboratorio digital en el año académico 2025/2026
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí