Inicio Actualidad La nova temporada del programa de ràdio Girem el món s’inicia tractant...

La nova temporada del programa de ràdio Girem el món s’inicia tractant la Pau i la No-violència a les escoles

Esteu aquí

En el marc del Dia Escolar per la No-violència i la Pau, l’Institut Escola Pepa Colomer també va dur a terme un congrés per afavorir una educació basada en els valors de tolerància i solidaritat

Foto del IV Congrés del Dia Escolar per la No-violència i la Pau (DENIP)

divendres, 2 febrer, 2024 – 13:45


El passat dijous 25 de gener es va donar el tret de sortida a una nova temporada del Girem el Món. El programa de ràdio on les entitats de cooperació i l’alumnat de la ciutat comparteixen continguts i aprenentatges sobre Justícia Global, Drets Humans i Pau.

MAS:  Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres


A través del següent enllaç, podeu escoltar el podcast on els i les alumnes reflexionen i debaten sobre les accions que es duen a terme a la nostra ciutat per fomentar valors com el respecte, la tolerància o la solidaritat a les aules del Prat.


El motiu d’aquest podcast era commemorar el Dia Escolar per la No-violència i la Pau a les escoles.


IV Congrés DENIP per la Pau a l’Institut Escola Pepa Colomer


En el marc d’aquest dia, l’Institut Escola Pepa Colomer va organitzar el IV Congrés del Dia Escolar per la No-violència i la Pau (DENIP) amb l’objectiu de reivindicar una educació per la pau, la tolerància, la solidaritat i el respecte als drets humans.

MAS:  Rehabilitació energètica per valor d'un milió per a un edifici de Sant Ildefons


Al llarg de la jornada, l’alumnat de 2n d’ESO va explicar la feina desenvolupada a partir de l’ODS 16, relatiu a la pau i la justícia, en el context de l’Agenda 2030, i va protagonitzar una exposició sobre Jerusalem. Posteriorment, el Servei de Mediació de l’Ajuntament del Prat va detallar en què consisteix la mediació i com pot formar part del nostre dia a dia.


El programa es va completar amb una representació teatral en anglès que va visualitzar la comunicació no violenta; dues xerrades a càrrec de l’antropòleg Artur Castelló i de l’escriptora de novel·les infantils i juvenils i activista compromesa amb la pau Lolita Bosch; i l’exposició Nonviolent Communication, que va posar l’accent en la construcció de relacions de pau i respecte amb les persones que ens envolten.

MAS:  Sessió informativa sobre subvencions per a la rehabilitació d’edificis i habitatges


A continuació, podeu veure fotos del congrés:


- Te recomendamos -
Artículo anteriorSetmana d’audicions d’instruments a L’Escola d’Arts en Viu
Artículo siguienteEl esfuerzo de Isdin por el Mediterráneo premiado otra vez en los Gravity Wave Awards
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí