Inicio Actualidad L’Avinguda dels Alps finalitza la seva transformació en un eix verd i...

L’Avinguda dels Alps finalitza la seva transformació en un eix verd i cívic

L’avinguda dels Alps és un dels eixos que exemplifica perfectament la transformació de Cornellà cap a una ciutat cada cop més verda, sostenible i amable amb la ciutadania, dins del projecte municipal Cornellà Natura. La finalització de la segona fase d’aquesta via, juntament amb la remodelació d’un tram de la carretera de l’Hospitalet (entre l’avinguda dels Alps i avinguda Porta Diagonal), han donat pas a un gran eix verd i cívic que connecta i articula el barri Centre amb el d’Almeda o amb el parc de Can Mercader.

Amb aquesta reconversió s’ha creat un corredor unificat, d’1,3 quilòmetres, amb dos carrils de circulació (un per cada sentit), un carril bici bidireccional, i noves zones amb arbres i de plantes arbustives, per tal d’augmentar la biodiversitat. Alhora, s’han ampliat les voreres, s’han habilitat nous passos de vianants elevats, nous guals i noves parades d’autobús. L’obra ha tingut un pressupost aproximat de 2.300.000 euros, finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i pels fons Next Generation de la Unió Europea.

MAS:  Es comencen a instal·lar els nous contenidors de recollida selectiva

NATURA I PATRIMONI: REFORMA DE CAN MERCADER

Un altre dels espais remodelats recentment en aquesta zona ha estat el parc de Can Mercader. Amb una inversió de prop de 600.000 euros s’ha portat a terme una intervenció de millora i preservació. S’han millorat els camins i accessos al parc, amb un paviment més elevat i permeable, s’ha rehabilitat la font ornamental per reutilitzar-ne l’aigua, i s’han recuperat les fonts de les grutes romàntiques. S’ha restaurat també la vegetació singular del parc. L’actuació, desenvolupada per l’AMB, forma part del projecte de millora de parcs metropolitans.

UN CANVI INICIAT L’ANY 2018

La primera fase de remodelació de l’avinguda dels Alps es va desenvolupar al llarg del 2018, i va consistir en la renovació d’aquest vial des de la carretera d’Esplugues fins al parc de Rosa Sensat. Aquest darrer també es va transformar per crear un espai verd, amb noves zones d’esbarjo i de descans. A més, es va crear un nou talús vegetal, a la part superior del vial, que propicia la prolongació del mateix parc. Aquesta reforma va canviar la fisonomia de la via atorgant-li un caràcter més natural i còmode tant per als vehicles com per als vianants.

MAS:  Més de 950 persones participen en la Carxofada del Prat

El 2016 l’Ajuntament de Cornellà va posar en marxa el projecte Cornellà Natura, una estratègia municipal de naturalització de l’entorn urbà per convertir la ciutat en un espai més verd, sostenible, saludable i resilient.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorRobo en la casa de Jules Koundé del FC Barcelona durante el partido del sábado
Artículo siguienteMés de vuit milions d’euros d’inversions per a equipaments i millora de l’espai urbà
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí