Inicio Actualidad Les fotografies de Luís García i la festa van dels carrers del...

Les fotografies de Luís García i la festa van dels carrers del Prat a Jardins de la Pau

Esteu aquí

L’onzena edició del Cicle l’autor i la seva obra acull una selecció d’imatges del fotògraf pratenc que ens fan reviure les celebracions viscudes a la nostra ciutat

dimarts, 9 maig, 2023 – 12:00


El Cicle l’autor i la seva obra neix al 2013 amb la clara voluntat de donar visibilitat a les imatges capturades al llarg del temps pels diferents fotògrafs de la ciutat del Prat. L’objectiu del projecte del Centre Cívic Jardins de la Pau és crear un recull fotogràfic que tingui com a protagonista l’obra i la trajectòria de l’autor en el marc del Prat de Llobregat, partint d’una selecció conjunta del material que posteriorment es donarà a la col·lecció de l’Arxiu Municipal, així com oferir un espai expositiu on mostrar les imatges seleccionades.

MAS:  Adolescents de Cornellà co-dissenyen un projecte per crear espais segurs i prevenir la violència domèstica i en línia en infants i adolescents


Enguany aquest cicle ha comptat amb la participació del fotògraf i un dels fundadors de l’entitat Agrupació fotogràfica Prat, Luís García.


Durant els seus 45 anys com a habitant del Prat, ha tingut la sort de poder gaudir de multitud de festivitats i celebracions a la nostra ciutat, sempre envoltat de la seva família i amics, ens explica l’autor d’aquesta onzena edició,  que amb les seves imatges ens endinsa i fa reviure les festes del carrer.


 


Celebrar i fotografiar


Celabrar és un fet social que pot considerar-se una veritable síntesi o posada en escena dels valors, creences, representacions i condicions d’una societat regional o nacional. La festa és una manifestació sociocultural complexa que inclou rituals i diversió i, al mateix temps, implica funcions en relació amb la col·lectivitat que les celebra i protagonitza. Representa “un paper central en els processos de construcció societària i en la representació de les identificacions col·lectives que tot grup humà necessita per passar de simple agregat d’individus, a ser i conformar-se realment com a tal societat”.

MAS:  Cita amb l'esport i la solidaritat per començar l'any


Com a expressió d’una societat, les festes evolucionen amb l’espai i el temps, no són iguals arreu, ni ho són a un mateix lloc al llarg del temps. La fotografia permet immortalitzar aquest fet, comparar i veure’n l’evolució.


L’exposició esdevé un recorregut que mostra algunes de les seves fotografies on podrem veure esdeveniments com la inauguració de la nova plaça de Catalunya (1980), el pas de la marató dels Jocs Paralímpics (1992), la festa de Sant Isidre (1993),  el Carnaval (1990-1994), la Festa de la Ciutat Gegantera (2004) o la Festa Major (2008), entre d’altres.


El Prat és una ciutat que celebra, que festeja i viu les dates simbòliques al carrer i en comunitat, i aquesta exposició n’és una mostra.

MAS:  El PSC, el partit més votat a les eleccions generals al Prat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorUnes 400 persones van gaudir de la tornada del Festival de Sopes del Món al barri de Sant Cosme
Artículo siguienteDones, natura i ciència
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí