Inicio Actualidad En marxa la Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat

En marxa la Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat

Esteu aquí

La Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat, un nou espai de treball que agrupa una àmplia diversitat de persones implicades amb la infància i l’adolescència, ha començat a caminar amb la posada en marxa de tres grups de treball pel desplegament d’accions en el marc del Pla Local d’Infància i Adolescència

dilluns, 13 febrer, 2023 – 13:00


La Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat (TLIA) és un nou òrgan creat per poder coordinar el desenvolupament del Pla Local d’Infància i Adolescència. Un pla que té l’objectiu de millorar les polítiques municipals adreçades als infants i adolescents i el de posar en marxa les accions necessàries per donar resposta a les seves necessitats i al compliment dels seus drets.

MAS:  Nou servei de passejades en bici per a la gent gran


La TLIA està presidida per l’Alcalde i és un espai de treball amb la intenció de reunir persones de diferents àmbits que treballen i estan implicades amb infants i adolescents.


El passat dimarts 31 de gener es van reunir una cinquantena de persones al centre cívic Palmira Domènech per posar en marxa els tres grups de treball que formen la taula i que estan integrats per famílies, infants, adolescents i professionals. Aquests grups s’encarreguen de debatre temes concrets, de fer propostes i de fer el seguiment de les accions:


  • Grup de participació i dret a l’escolta: amb l’objectiu de treballar per millorar l’escolta i la comunicació d’infants i adolescents i ampliar els espais de participació a la ciutat.

  • Grup d’entorns segurs i saludables: per treballar al voltant de l’oci positiu, no conduit i vinculat a hàbits saludables.

  • Grup de tracte just i protecció a la infància i adolescència: amb la missió de treballar en el desplegament del nou protocol per a la detecció i abordatge del maltractament a menors i al voltant dels espais de suport a l’estudi a la ciutat.


A l’acte va assistir personal de diferents àrees de l’ajuntament, representats del Consell dels Infants i del Consell d’Adolescents, famílies, professorat i professionals que treballen pels col·lectius d’infants i adolescents: personal mèdic, fiscalia, serveis psicopedagògics i cossos de seguretat.


El proper dia 21 de març, tindrà lloc el plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència que donarà la benvinguda a totes les persones que formen part d’aquest òrgan. La sessió servirà per presentar el seu funcionament i donar a conèixer la feina que s’està realitzant per part dels diferents sectors implicats.


Relatoria gràfica


Podeu veure les fotos dels grups de treball que es van dur a terme al centre cívic Palmira Domènech al següent enllaç.

MAS:  Es reprèn al Prat la vela adaptada per a persones amb diversitat funcional

- Te recomendamos -
Artículo anteriorInvestigadores de la UB visiten centres educatius de Cornellà en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència
Artículo siguiente“Què et preguntaries a tu mateix?”: una mostra de l’IE Pepa Colomer al CC Sant Jordi-Ribera Baixa
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí