Inicio Actualidad Òpera i jazz, protagonistes de les propostes musicals de tardor del Cèntric

Òpera i jazz, protagonistes de les propostes musicals de tardor del Cèntric

Esteu aquí

El centre segueix apostant tant per la música en viu com per la divulgació musical

Sheila Blanco

dijous, 6 octubre, 2022 – 12:30


El Cèntric Espai Cultural ha preparat per aquesta tardor diferents propostes musicals amb concerts, projeccions i xerrades divulgatives. Aquest darrer trimestre, l’òpera i el jazz prenen el protagonisme.


Torna el cicle Viu l’òpera!


Aquest mes arrenca una nova temporada del cicle Viu l’òpera!, una temporada que oferirà projeccions d’algunes de les òperes més destacades que s’han representat recentment en els principals teatres d’òpera del món.


La Traviata, de Giuseppe Verdi, és el títol que obrirà la nova temporada, el proper 14 d’octubre. L’Auditori acollirà la projecció d’aquesta òpera en un elegant muntatge, enregistrat aquest mateix any a la Royal Opera House de Londres. El cicle seguirà el novembre amb la projecció de Tosca, de Giacomo Puccini, i un cop més acabarà l’any amb un ballet, que enguany serà La Bella Dorment, de Piotr Ilich Txaikovski.

READ  S’obre la convocatòria extraordinària d’ajuts a les entitats de la ciutat per la Covid-19


A banda de la difusió, el cicle segueix posant el focus també en la vessant divulgativa, amb l’objectiu de dotar d’eines els ciutadans per conèixer millor el gènere operístic i gaudir al màxim de les projeccions. En aquest marc, el Cèntric tornarà a comptar amb la presència del popular divulgador musical Marcel Gorgori, que torna al centre per oferir dues xerrades que ens ajudaran a conèixer els diferents tipus de veus en el món líric. Les cites seran dimecres 9 de novembre i dimarts 13 de desembre, a la sala d’actes.


Una tardor de jazz


El Cèntric també obrirà les portes a un gènere musical clau del segle XX com és el jazz. Ho farà amb el concert Puro Gershwin, que tindrà lloc el 22 d’octubre, i que portarà de nou a l’escenari de l’Auditori la cantant i compositora Sheila Blanco. Després del bon record del pas de l’artista pel Cèntric el 2021, aquest cop torna en format trio, acompanyada del pianista Federico Lechner i el guitarrista Chema Saiz. Es tracta d’un concert que ret homenatge al genial compositor George Gershwin, un referent no només de la música de jazz, sinó de la història de la música del segle passat. Les entrades ja es poden adquirir en aquest enllaç.

READ  Nova edició del Prat Nocturn


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNous horaris a les Re-Parades de la ciutat
Artículo siguienteQuè fer aquest cap de setmana a Cornellà
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí