Inicio Actualidad Avís preventiu per contaminació atmosfèrica, amb incidència al Prat

Avís preventiu per contaminació atmosfèrica, amb incidència al Prat

Esteu aquí

Es registren nivells moderats de contaminació atmosfèrica, per partícules en suspensió (PM10) deguts a la intrusió de pols sahariana en diferents zones de l’àrea metropolitana, entre elles el Prat. Es recomana realitzar els trajectes a peu, amb bicicleta o amb transport públic i reduir l’ús del cotxe, entre d’altres consells per reduir la contaminació i la generació de partícules en suspensió.

dijous, 17 març, 2022 – 12:30


 


L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha comunicat l’activació d’una situació d’avís preventiu per nivells moderats de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió (PM10) deguts a la intrusió de pols sahariana,  amb incidència sobre el municipi del Prat.   L’avís es va declarar ahir, dimecres 16 de març,  en diferents municipis de l’entorn metropolità, a més d’altres punts de Catalunya, com el Pirineu Oriental i Occidental i  el Prepirineu.


Amb motiu d’aquesta declaració, l’Ajuntament del Prat prendrà mesures establertes en el protocol corresponent per minimitzar la generació de partícules en suspensió i recorda a la població les recomanacions a seguir:


 • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.

 • Utilitzar el transport públic.

 • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l’empresa, més a prop de casa…).

 • Utilitzar el cotxe compartit.

 • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).

 • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

 • Regulació de la climatització de les llars: a l’hivern, es recomana baixar la temperatura del termòstat de la llar.

 • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa… evitant-ne purgues i arrancades. També cal garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres de les mateixes.

 • Aquestes recomanacions són encara de major importància per a persones que, per la seva salut o circumstàncies, siguin més vulnerables als efectes de la pols i partícules en suspensió: les persones amb asma o d’altres malalties de les vies respiratòries i/o cardíaques, persones que fan exercici físic a l’aire lliure, infants, persones grans…


 


D’altra banda, es demanarà als responsables de les activitats privades ubicades al Prat que puguin afectar als nivells de contaminació l’activació de les mesures requerides per l’avís preventiu pel que fa al seu pla d’acció.  Entre elles figuren:


 • Restringir en la mesura del possible tots els enderrocs.

 • Incrementar la freqüència d’aplicació de mesures obligatòries de reg (freàtica o reutilitzada sempre que sigui possible) i neteja a l’àmbit de l’obra.

 •  Els vehicles i material d’obra que pugui generar pols estaran correctament tapats mitjançant lones protectores. També s’evitaran operacions de descàrrega de materia d’obra. 

 •  Minimitzar els desplaçaments dels vehicles i la maquinària de les obres.

 •  Reduir la producció i l’aplicació d’asfalt.

 •  Reg amb aigua freàtica de parcs i places no asfaltats i increment de reg dels carrers.

 •  Prohibició de l’ús de bufadors en les tasques de neteja i el verd.

 •  Suspendre la crema de rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

 •  No arrencar processos i actuacions que puguin generar pols i que es puguin endarrerir. 


 


Mentre duri l’avís preventiu, es farà vigilància  i seguiment exhaustiu de la qualitat d’aire, d’acord amb els models establerts per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya. 

MAS:  Prevenció contra la violència masclista amb l'alerta de l'App de Seguretat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorMés espectacles del festival Dansa Metropolitana a Cornellà, aquest cap de setmana
Artículo siguienteEl parc del Riu i el parc Nou reben una molt bona qualificació de la ciutadania
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí