Inicio Actualidad El proper dijous, acte central del 25N a la plaça Catalunya

El proper dijous, acte central del 25N a la plaça Catalunya

Esteu aquí

El programa d’activitats continuarà fins el proper 11 de desembre

dilluns, 22 novembre, 2021 – 15:30


Un any més, El Prat tornarà a mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes de forma rotunda i contundent.


Serà el proper dijous 25 de novembre a la plaça Catalunya, on ja al matí s’iniciaran les diferents activitats per reivindicar el Dia Internacional per a l’eliminació de les violència envers les Dones.


Plaça Catalunya


A les 10 h, s’obrirà la instal·lació “Posa’t a la seva pell” a la zona de pèrgola. Allà es mostrarà simbòlicament les diferents tipologies de violències que poden patir les dones i també es farà un homenatge a les dones assassinades al llarg del any.


A partir de les 18:30 h es durà a terme l’acte simbòlic de trobada ciutadana per commemorar a nivell local el dia 25N. Allà es llegirà el Manifest elaborat des del Consell Municipal de dones i també el nom de les dones assassinades durant l’any. La lectura serà a càrrec del col·lectiu En Femení.


També es realitzarà una actuació musical a càrrec de les alumnes de l’Escola d’arts en Viu: Eva Soler, Maria Garcia, Júlia Martos i Mireia Basualdo. L’acte es tancarà amb un pilar a càrrec de la Colla castellera.


25N: Click per les Dones


El mateix 25 de novembre a les 13 h, es realitzarà al carrer riu Llobregat, 94 la tradicional fotografia grupal “Fem un “click” per les dones”. Serà davant del mural comunitari reivindicatiu penjat a la façana de l’Equipament Cívic Delta i dirigit per l’artista Iris Serrano amb el suport de l’Associació Samarretica.


Altres activitats per reflexionar sobre la violència vicaria


Enguany, el Consell de dones, tal i com ho reflexa al manifest, pretén tractar el tema de la violència vicaria, aquella que planteja fer mal a fills i filles.  Per això el dimecres 24 de novembre a les 18 h es durà a terme una xerrada a càrrec de la Lorena Garrido professora associada de Filosofia del Dret, integrant Grup Antígona per reflexionar i sensibilitzar sobre l’expressió més cruenta de la violència de gènere.


El diumenge també es podrà participar a la marxa comarcal contra les violències masclistes, quedarem a les 9:30 hores a l’estació de renfe del Prat, per anar a Sant Feliu i allà unir-nos a aquell bloc de la marxa i baixar cap al Par Torreblanca, a on es farà un acte unitari a les 12:30 hores.


El programa d’activitats del 25N continuarà fins el proper 11 de desembre. El podeu consultar al següent enllaç.

Artículo anteriorSetmana d’activitats per sensibilitzar la població contra la violència masclista
Artículo siguiente2 grups bombolla escolars confinats al Prat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.