Inicio Actualidad El Prat dona el tret de sortida a una formació sobre la...

El Prat dona el tret de sortida a una formació sobre la gestió pública dels serveis d’aigua potable a una delegació tècnica de Cuba

dimarts, 25 abril, 2023 – 15:45


En el marc del projecte “Suport a la gestió sostenible dels recursos hídrics a Cuba” al que l’Agència Espanyola de Desenvolupament Internacional (AECID) dona suport, tres tècnics d’empreses municipals de l’Institut de Recursos Hídrics de Cuba (IRDHC) participaran durant aquesta setmana a una estada formativa a diferents municipis catalans.


Ahir, dilluns 24 d’abril, va ser el torn de la nostra ciutat. L’Associació de Municipis per l’Aigua Pública (AMAP) i Aigües del Prat van obrir aquesta formació, en la qual el cos tècnic caribeny  va tindre accés a l’experiència municipal catalana en temes com la gestió de xarxes sectoritzades, el bombament, la detecció de fuites o la relació amb usuaris, entre d’altres temes.


El Prat, llarga trajectòria d’ajuda a Cuba


L’experiència en la gestió pública dels serveis d’aigua potable i sanejament és un dels valors afegits dels municipis que, com El Prat, han apostat constantment per la gestió pública. En aquest sentit, el Pla director de cooperació del nostre municipi identifica aquesta fortalesa local per focalitzar l’esforç solidari amb d’altres municipis a països empobrits i en especial amb Cuba. Des de fa dècades es col·labora amb la ciutat cubana de Gibara en la millora d’aquests serveis i a partir d’enguany, s’ampliarà aquest suport a d’altres municipis i ens públics de Cuba.


D’altra banda, cal subratllar la coordinació entre diferents administracions públiques, tant a nivell municipal com estatal. L’AECID ha incorporat el coneixement i l’experiència dels municipis catalans a la seva iniciativa, fent-se càrrec de les despeses generades.


L’AMAP, de la seva banda, ha incorporat darrerament la cooperació internacional dins els seus eixos de treball i ha aconseguit que municipis com Terrassa, Girona o Barberà del Vallès col·laborin amb aquesta iniciativa impulsada inicialment des del Prat de Llobregat. D’aquesta manera es concreta, amb la màxima eficiència i impacte, una cooperació internacional que posa en valor el paper dels municipis per millorar les condicions de vida i els drets de persones i comunitats arreu del món, un dels objectius bàsics de l’Agenda 2030.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls hàbits saludables, protagonistes de la 6a Festa de la Salut i de l’Activitat Física
Artículo siguienteServei de salvament i socorrisme a la platja, temporada 2023
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí