Inicio Actualidad El Síndic de Greuges presenta al ple el seu informe anual del...

El Síndic de Greuges presenta al ple el seu informe anual del 2022

El Síndic ha exposat els principals temes que s’han gestionat al llarg de l’any passat a la seva oficina, temes que, com acostuma a passar, tenen a veure amb els serveis a les persones, principalment. En total, s’han gestionat 267 casos, que es reparteixen en 204 expedients de queixes, 58 de consultes i 6 que han generat iniciatives d’ofici. Són xifres lleugerament superiors a les del 2021. 

“Més del 66% de les queixes afecten a col·lectius en risc d’exclusió i persones dependents”

Barrera ha posat de manifest que els temes que més li preocupen com a Defensor són aquells
que comporten un reconeixement dels drets socials i afecten essencialment col·lectius en situació de vulnerabilitat i, en menor mesura, les persones dependents. En aquest sentit, la sindicatura insisteix que s’han de millorar els processos administratius per garantir major coordinació, eficàcia i seguretat jurídica.

Les iniciatives d’ofici fan referència a la gestió i coordinació entre la Generalitat i els Serveis Socials de l’Ajuntament de Cornellà en l’aplicació de la Llei 39/2006, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència; a la supervisió i seguiment dels refugiats procedents d’Ucraïna que van arribar a la ciutat; als sorolls mediambientals; a l’adequació de la normativa relacionada amb els barems de preinscripció de les escoles bressol per garantir una millor conciliació laboral, i sobre garanties en el procediment sancionador.

En l’apartat de consultes destaquen l’augment de les vinculades a temàtiques que es relacionen amb els drets del consumidor. De les 58 presentades per la ciutadania, unes 22 són referents al consum, mentre que la resta van relacionades amb l’habitatge, l’atenció sanitària, responsabilitat patrimonial, sancions i impostos, veïns i comunitat, etc.

Aquí podeu consultar l’informe anual complet del Síndic de Greuges de Cornellà, que també podreu trobar al web del Síndic.

 · Informe sobre actuacions del Síndic de Greuges (2022)


- Te recomendamos -
Artículo anteriorArriba la 25a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional
Artículo siguienteCrear, un joc de contagi
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí