Inicio Actualidad L’acte central del 8M aplega a la ciutadania pratenca a la plaça...

L’acte central del 8M aplega a la ciutadania pratenca a la plaça Catalunya

dimecres, 9 març, 2022 – 12:30


El dilluns 7 de març va tenir lloc a la plaça Catalunya, l’acte central de commemoració del Dia Internacional de les Dones. Una vegada més, la ciutadania pratenca va mostrar el seu compromís amb una de les dates més importants del calendari feminista, una jornada per reivindicar la igualtat de les persones, aconseguir una societat més justa, basada en els drets humans i la justícia social.


Marxa, actuacions i parlaments


La jornada va començar amb una marxa feminista organitzada pel col·lectiu @Vídues08820 amb el suport del Consell Municipal de Dones. El punt de partida va ser l’Avinguda Verge de Montserrat. En direcció cap a l’acte central de la plaça Catalunya, la marxa va comptar amb càntics feministes i una coreografia de la cançó de Rigoberta Bandini “Ay Mamá”.

MAS:  Mor el cantant de Cornellà de Llobregat Ramon Muntaner


Un cop a la plaça, es va dur a terme una actuació de dansa per part de l’alumnat de l’Escola d’Arts en Viu, que van interpretar la peça de dansa de “Rosa danst rosas”, acompanyades amb un text a càrrec de “MujeresMaravillas”


Tot seguit, es va donar la paraula a la Dolors Siles, nova regidora de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament, per fer un parlament institucional, reivindicatiu i contundent que posava de manifest que “ser feminista és lluitar per la igualtat, pels drets humans i la igualtat d’oportunitats”.


A continuació, es va llegir el conte “Mi superheroína” per Montse Espinal, membre de ”Las Libertas”, un grup format per alumnes de l’Institut Ribera Baixa que recentment han estat guardonat pel Trinity Collage de Dublin.

MAS:  Arrenca la 16a edició del Festival de poesia que organitza el Cèntric


Un dels moments més esperats va ser la lectura del manifest, que enguany s’ha realitzat amb la col·laboració de més de 100 dones, que han participat en dinàmiques participatives i de les quals es va elabora el manifest.


Les dones que van posar veu al manifest van ser: Maria Carmen Fernández (Vicepresidenta de la Casa d’Andalúdia i membre del Consell de Dones); Madaly Ortiz (membre del col·lectiu ‘En femení’ del CC Sant Jordi Ribera Baixa); Mònica Torres (Centre de Promoció Social Francesc Palau); Adelina Agustí (membre de l’entitat Orgull Potablava)i Adriana Sanz (grup “Las Libertas”)


L’acte va comptar amb intèrprets de signes a càrrec de Fetesamans

MAS:  El mes de desembre en xifres destacades, a Cornellà en Titulars


A continuació, podeu veure les fotos de la marxa, les fotos de l’acte i el vídeo del Prat.TV


 


Activitats durant tot el mes de març


Les activitats per commemorar el Dia Internacional de les dones continuaran fins a finals del mes de març. Consulteu el programa d’activitats.


L’activitat més destacada d’aquesta setmana es durà a terme demà dijous 10 de març a les 19 h, al Cèntric Espai Cultural. Amb el nom”El treball de la cura: tothom en parla però qui el fa?”, la sociòloga Sara Moreno parlarà sobre com s’organitza la societat i com l’economia es sosté gràcies al treball de les cures encapçalat per les dones.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDansa Metropolitana, un festival que aprofundeix en la suma de cultures
Artículo siguienteComencen els grups de treball de la diagnosi del Pla Integral per a les Persones amb Diversitat Funcional de la ciutat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí