Inicio Actualidad Petits Contes: el bon tracte a través dels relats

Petits Contes: el bon tracte a través dels relats

Esteu aquí

S’engega la 18a edició d’aquest projecte del Centre Cívic Jardins de la Pau que promou la creació literària a l’escola

divendres, 11 març, 2022 – 09:30


En aquesta nova edició del projecte Petits Contes amb l’àmbit de lectura d’Interseccions hi participen alguns grups classe de 4t a 6è de les escoles Bernat Metge, Mare de Déu del Carme i Jacint Verdaguer. Com tots els cursos, es va fer una trobada amb docents de les escoles on es va decidir la temàtica de treball. Es va valorar que treballar i fomentar el respecte i el bon tracte a través d’aquest projecte podia resultar una eina per fomentar les cures entre totes les participants.


Formar-se amb escriptura creativa


Enguany per iniciar el treball dels contes a l’aula, la Loreto San Martín, teòrica literària i educadora artística, va dur a terme un taller d’escriptura creativa durant la primera sessió, una de les novetats del projecte d’aquest curs que pretén oferir un ventall ampli de referències per tal d’inspirar-se a l’hora de crear els seus contes.

Aquest taller es du a terme en tots els grups classe que participen del projecte d’Interseccions liderat pel Centre Cívic Jardins de la Pau, on es treballa l’escriptura creativa i col·laborativa de relats breus i la seva presentació en diferents formats i suports digitals.


El vincle entre la temàtica dels orígens i el bon tracte


“Potser associem escriure amb coses que no ens agraden, però en aquest projecte som lliures d’escriure el que vulguem, encara que hi hagi una temàtica” conclou la Loreto.

De fet, sobre la temàtica d’aquest curs: ‘el bon tracte’, els interpel·la la Loreto: “Què és per a vosaltres tractar-se bé?” I és que podríem enllaçar la temàtica del curs passat, els orígens, amb la d’enguany,  el bon tracte, ja que aquest també implica respectar a tothom, vingui d’on vingui.


Els gèneres literaris i la creació de personatges


“Sabeu que són els gèneres literaris?” “L’aventura! El misteri! La por” van respondre responen exclamant unes i altres. Tot seguit, després de comentar els diversos gèneres literaris que la classe coneixia, la Loreto va proposar visualitzar un seguit de tràilers de diferents pel·lícules i debatre amb els nois i noies en quins gèneres s’emmarcarien, a més de demanar-los que es fixessin en com estaven caracteritzats per tal de crear els seus propis personatges

“Totes les pel·lícules, abans de ser-ho, van ser redactades, i és precisament això el que podeu fer vosaltres amb els vostres contes, que seran com una petita pel·lícula”, conclou la Loreto.


Escrivim plegades


Finalment, per acabar la sessió, la Loreto va suggerir fer plegats un “cadàver exquisit”. Es tracta d’un joc inventat pels surrealistes que consisteix en la creació i invenció col·lectiva. Els participants van escriure una part del relat i el van passar a un altre company perquè aquest el continués, el qual només podia copsar les darreres paraules. Després es va llegir i comentar en veu alta per a tota l’aula. Possiblement, alguna d’aquestes històries conformaran els relats que es presentaran a l’acte de cloenda del projecte que se celebrarà al Teatre Modern a finals d’abril.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorReforç de la neteja a la ciutat amb el servei Pam a Pam
Artículo siguienteL’assaig d’un gran berenar a l’institut Escola Pepa Colomer de la mà de l’Escola d’Arts Visuals del Prat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí