Inicio Actualidad L’ECIU University presenta el seu repte entorn al projecte marc de “La...

L’ECIU University presenta el seu repte entorn al projecte marc de “La Botiga” en col•laboració amb l’Associació ABD, la UAB i l’Ajuntament del Prat

Esteu aquí

L’ECIU, Consorci Europeu d’Universitats Innovadores, és una xarxa d’universitats europees unides per impulsar una cultura de la innovació que impacti positivament en realitats de la nostra societat.

divendres, 26 novembre, 2021 – 11:45


Dimarts dia 23 de novembre va tenir lloc a la sala de conferències del Centre de Promoció Econòmica del Prat  l’acte de presentació del repte “Transform the free food distribution program guaranteeing alimentary security for vulnerable groups” (Transformar el programa de distribució gratuïta d’aliments garantint la seguretat alimentària dels grups vulnerables) per estudiants de l’ECIU University.


La sessió es va realitzar sota un format híbrid, presencial i telemàtic. L’acte es va iniciar amb l benvinguda als assistents per part  del Tinent Alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat, David Vicioso i el Vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, Màrius Martínez.


Seguidament, els “Teamchers” Xavier Gabarrell i José Luis Molina, que han coordinat el projecte, van explicar la metodologia emprada en l’estudi, i els alumnes de l’ECIU University, procedents de diferents disciplines i de diferents parts del món, com Canadà, Mèxic i Països Baixos, però també presencialment, van explicar els resultats de l’anàlisi i les propostes per desenvolupar el  repte de canvi de model de distribució d’aliments de “La Botiga” al Prat.


El repte principal que es va definir es centra en com transformar les polítiques de distribució d’aliments mentre es garanteixen les necessitats dels grups vulnerables. Aquest repte planteja desafiaments intrínsecs del projecte “La Botiga” al voltant d’aspectes socials, organitzatius, ecològics, de sostenibilitat, legals i econòmics, i ha planteja propostes en clau de futur prenent com a inspiració diferents models internacionals que es poden aplicar al nou model de distribució d’aliments.


En aquest sentit, el projecte desenvolupa propostes organitzatives des de l’aspecte social, ambiental, econòmic i legal que interpel·len a tot l’ecosistema local relacionat amb l’alimentació, l’economia, el cooperativisme i l’atenció social.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí