Inicio Actualidad Taula rodona “Memòria històrica, balanç i perspectives”

Taula rodona “Memòria històrica, balanç i perspectives”

Esteu aquí

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l’exposició “El Prat 1939. La repressió franquista”

dijous, 28 octubre, 2021 – 10:00


El passat 25 d’octubre es va organitzar la taula rodona “Memòria històrica, balanç i perspectives”. La taula va ser moderada per Sílvia Marimon, periodista del diari Ara, i van participar-hi: Francisco Etxeberria, professor de Medicina Forense, Queralt Solé, professora d’Història Contemporània de la UB i  Joan Villarroya, professor d’Història Contemporània de la UB.


A la taula es van tractar, entre d’altres temes: la situació actual de la legislació espanyola sobre la Memòria Democràtica i el projecte de Llei de Memòria Democràtica. El gran desequilibri  entres els governs autonòmics en el desenvolupament d’una legislació pròpia. També es va comparar la feina feta per altres països com Argentina o Xile, que van patir una dictadura, per a la recuperació de la memòria històrica i la reparació a les víctimes. A més a més, es va visibilitzar la feina de la societat civil, en l’ organització d’entitats, el treball de les historiadores i historiadors, davant la inactivitat del govern estatal.


Aquesta xerrada forma part del programa d’activitats vinculades a l’exposició franquista” El Prat 1939. La repressió franquista”.


 


 


Continuem amb més activitats el mes de novembre


El 22 de novembre, xerrada Fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió, a càrrec de l’arqueòleg i historiador Jordi Ramos. Exposarà quina és la situació actual de les fosses comunes a l’Estat espanyol, quines han estat les actuacions que s’han dut a terme, què s’està realitzant en l’actualitat i quins són els reptes de futur en les intervencions de les fosses comunes.


Per tancar el cicle, el 29 de novembre es farà una taula rodona amb els autors i autores del llibre  Les dones del Prat i la repressió franquista. L’acte s’acompanyarà d’una lectura dramatitzada d’un fragment de l’obra Preses, dirigida per Laura Giberga i la companyia Cia Ella.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí