Les processons de Setmana Santa

Amb l’arribada de la Setmana Santa, tornen les processons a la ciutat que, tal com passa des de fa ja uns quants anys, seran dues: la del Diumenge de Rams i la del Dijous Sant. La Cofradía del Cristo de la Buena Muerte y de la Esperanza Macarena és la responsable de portar a Cornellà aquesta tradició religiosa, pròpia d’aquests dies. D’aquestes dues, la més multitudinària és la Madrugá, la nit del dijous 28 d’abril, a partir de les 22 h.

Aquest any, la Setmana Santa a Cornellà se celebrarà de la mateixa manera que l’any passat, amb una única novetat: la restauració del Senyor de la Sentència. Després de 150 anys, aquesta imatge ha estat rehabilitada per lluir durant el pas del Diumenge de Rams.

Diumenge de Rams

La primera de les processons que tindrà lloc a la nostra ciutat arriba el diumenge 24 de març, a partir de les 17.30 h, des de la parròquia de Sant Miquel. En aquest cas, sortirà el Senyor de la Sentència amb l’expectativa de veure el resultat del seu restaurament. Li acompanyaran la centúria romana i els natzarens, acompanyats dels músics de l’agrupació Sagrada Família.

Aquesta processó seguirà el recorregut habitual i s’aturarà davant de la comissaria de la Policia Nacional perquè els tres cossos de seguretat amb seu a Cornellà són els germans honorífics.

La Madrugà del Dijous Sant

A les 22 h, també des de la parròquia de Sant Miquel, sortirà La Madrugá, amb el Crist de la Bona Mort i amb l’Esperança Macarena, amb l’acompanyament musical de la Sagrada Família –acompanya el Crist- i de l’agrupació de Castelldefels –acompanya la verge-. Aquest pas és el més solemne de la nostra Setmana Santa perquè simbolitza la mort de Jesús i la pena d’una mare que perd el seu fill. El fill i la mare fan recorreguts paral·lels i es retroben davant de la comissaria de Mossos d’Esquadra, on les saetes i el silenci són els grans protagonistes.

El Recorregut

Les processons surten des de la parròquia de Sant Miquel i, des d’allà, passen pels carrers dels Catalans, de Cornellà Modern i de la Travessera, fins a arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on, aprofitant l’amplitud d’aquesta via, es produeix la trobada entre el Crist de la Bona Mort i la seva mare, l’Esperança Macarena. Des d’allà, continua el pas, ja de tornada, baixant pel carrer de Mossèn Andreu, dels Catalans i, finalment, al carrer de Feliu Codina, on es troba l’església de Sant Miquel i on es torna a celebrar la trobada entre Crist i la Verge.

És un recorregut d’unes tres hores, aproximadament, tot i que depèn de la participació dels saeteros i del públic assistent. Com sempre, aquesta processó es porta a terme gràcies a la implicació i dedicació dels portants i de la resta de membres de la Confraria.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

La pasta infantil de Gallo se alza como ganadora en los Premios AECOC Shopper Marketing

Grupo Gallo ha sido reconocido en la entrega de los Premios AECOC Shopper Marketing e…

1 hora hace

Persán logra un récord histórico, generando 811 millones de euros en ventas

La multinacional sevillana Persán, líder europeo en la producción y comercialización de detergentes y suavizantes,…

2 horas hace

Indra marca nuevos máximos históricos tras presentar resultados, analistas prevén más subidas en bolsa

Después de que Indra presentase el lunes sus resultados del primer trimestre, con un incremento…

2 horas hace

Nueva versión del Libro Blanco de la Federación Española de Párkinson presenta enfoque en los derechos de las personas

La Federación Española de Párkinson (FEP) ha presentado la versión actualizada de su ‘Libro Blanco…

3 horas hace

Herido el presidente del PP en Tarragona tras sufrir un accidente de moto este martes

Mario García, presidente del Partido Popular (PP) en Tarragona y portavoz en el Ayuntamiento de…

4 horas hace

Eleccions al Parlament de Catalunya: tingues tot a punt per votar

dijous, 9 maig, 2024 - 14:30 Aquest diumenge, 12 de maig, se celebraran les…

6 horas hace

Esta web usa cookies.