Inicio Actualidad El Museu de Matemàtiques celebra deu anys a Cornellà

El Museu de Matemàtiques celebra deu anys a Cornellà

El dia 2 febrer de 2014 el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) va inaugurar el seu espai d’exposició permanent al palau de Can Mercader de Cornellà. Per celebrar aquest desè aniversari, aquest cap de setmana el MMACA s’omple d’activitats:

  • Divendres 2 de febrer (de 10 a 12 h): Trobada d’alumnes dels centres educatius de Cornellà per fer construccions simultànies de cúpules de Leonardo al Parc de Can Mercader. El MMACA espera arribar a 45 grups escolars construint cúpules!
  • Dissabte 3 de febrer (de 10 a 12 h): El dia que l’associació MMACA dedica als amics i socis. Hi haurà una visita guiada a l’exposició permanent i a l’exposició temporal d’art i matemàtiques amb obres del soci Joan Antoni Blanc ”Possibles/Reversibles /Impossibles”. A les 11 hores, l’expert en museografia Guillermo Fernández, tancarà la jornada amb una xerrada titulada “Comunicar les matemàtiques mitjançant el llenguatge museogràfic”.
  • Diumenge 4 de febrer (de 10 a 14 h): Activitats per a famílies i públic general. Podreu visitar l’exposició permanent i l’exposició temporal i fer diferents tallers a les paradetes que trobareu al parc de Can Mercader.
MAS:  Facebook, Instagram y Threads caídos en Baix Llobregat

Els amics del MMACA han preparat unes quantes novetats:
· Construcció d’un tetraedre de Sierpinski amb globus
· Laberint gegant
· Màgia
· Cúpules de Leonardo
· Kirigami i origami
· Taller de xapes, cordills, i molt més

Més informació a la web del MMACA

El MMACA a Cornellà

El 2 de febrer de 2014, iniciava la seva activitat el MMACA en els 300 metres quadrats de la segona planta del Museu Palau Mercader, esdevenint el primer espai museístic de l’Estat espanyol destinat exclusivament a les matemàtiques. El seu objectiu principal era i és apropar les ciències exactes al conjunt de la societat a través de diferents activitats dinàmiques que desmitifiquen aquesta ciència com una formació complicada i avorrida.

MAS:  Qué hacer en caso de incendio en Baix Llobregat

El museu està promogut per l’Associació per promoure i crear un Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA), que es va constituir formalment l’any 2008, precisament amb aquest objectiu, i està formada per professors i altres persones vinculades al món de l’educació i les matemàtiques. L’any 2013, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat va cedir-los al MMACA l’espai del Museu Palau Mercader per a instal·lar-hi l’exposició permanent.

El MMACA rep una mitjana de 100.000 visitants anuals, i fa tot just un any va signar un acord amb l’Ajuntament de Cornellà que permetrà ampliar-lo en unes noves instal·lacions situades al complex de Can Bagaria.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorJoves.Prat impulsa un butlletí mensual dirigit a famílies, comunitat educativa i  professionals referents de joves
Artículo siguienteÚLTIMA HORA | Caso de acoso sexual en taxi de Barcelona lleva a denuncia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí