Inicio Actualidad El Mercat d’Intercanvi de Joguines de les AMPA i AFA arriba a...

El Mercat d’Intercanvi de Joguines de les AMPA i AFA arriba a la desena edició ple de vitalitat

Esteu aquí

L’esdeveniment omple la Plaça Catalunya de solidaritat, consum responsable i treball cooperatiu

dilluns, 18 desembre, 2023 – 12:00


La Plaça de Catalunya va acollir dissabte la desena edició del Mercat d’Intercanvi de Joguines, una iniciativa que impulsen les AMPA i les AFA de la ciutat com a culminació del treball previ realitzat als centres educatius. El projecte té com a objectiu fomentar valors com la solidaritat, el consum responsable i sostenible i el treball cooperatiu entre famílies i infants, a través de la col·laboració de la comunitat educativa amb entitats i agents de diversos àmbits. Les AMPA i les AFA també volen promoure el valor del joc com un dret que cal garantir entre els infants i els joves i com a eina educativa.

MAS:  La Festa Major 2021 ja ha començat!


Durant el matí, els infants que havien lliurat una joguina de segona mà als centres educatius durant les setmanes prèvies en van poder escollir una altra. Així mateix, l’alumnat de la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) va aportar al mercat bicicletes i altres vehicles de segona mà que ha restaurat i posat a punt. Les joguines sobrants es van posar a disposició del Comitè de Solidaritat amb Amèrica Central, d’entitats i de centres educatius de la ciutat. Com és habitual també, la Creu Roja va recollir les joguines noves que van arribar de les escoles o que es van lliurar el mateix dissabte.


Un matí farcit d’activitats diverses


A més de dur a terme l’intercanvi, els infants i les famílies van poder gaudir d’activitats diverses gràcies a la col·laboració de diferents entitats de la ciutat. El Grup Infantil Sant Cosme, El Prat Actiu i l’associació de lleure Imaginarium van organitzar activitats lúdiques, així com diferents espais de joc en família i un taller per construir joguines amb material reciclat a càrrec del projecte Reparat de l’AMB. Al seu torn, l’alumnat de l’Escola d’Arts en Viu va amenitzar el matí amb diverses actuacions musicals, entre elles el Cor de percussió inclusiva. També van intervenir les colles de gegants i capgrossos de les AFA i els Diables del Prat.

MAS:  Del 29 d’agost al 2 de setembre, talls de trànsit al carrer de Pablo Neruda, per treballs de manteniment de la xarxa d'aigües


Un mercat de ciutat des de l’any 2012


La iniciativa va néixer de la mà de l’AMPA de les escoles Ramon Llull i Escola del Parc. Per tal d’augmentar-ne l’impacte, es va optar per organitzar un mercat d’intercanvi de joguines de ciutat, que va viure la primera edició l’any 2012. Des de llavors, es vehicula a través de les AMPA i AFA de la ciutat i compta amb la cooperació de diverses entitats de la ciutat i amb la coorganització de l’Ajuntament.


Pots veure’n fotos just a sota o bé en aquest enllaç


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNadal de regals, sortejos i animació al comerç local
Artículo siguienteONG de María Galán Moviliza a Grandes Empresas para Apoyar a Uganda
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí