Inicio Actualidad Més de 100 dones reflexionaran sobre els desafiaments del feminisme en el...

Més de 100 dones reflexionaran sobre els desafiaments del feminisme en el I Congrés Internacional sobre Perspectiva de Gènere

Feminismes i conflictes armats, violència de gènere digital, educació ciutadana amb perspectiva de gènere, drets sexuals i reproductius i sexisme lingüístic són alguns dels continguts que abordarà el I Congrés Internacional sobre Perspectiva de Gènere. Moviments socials i estratègia política que tindrà lloc de l’11 al 12 de desembre a l’Auditori Vicenç Badenes i altres espais del Citilab de Cornellà de Llobregat.

Aquest fòrum vol representar un espai de reflexió, debat i recerca per abordar l’encaix entre les demandes socials cada cop més exigents i la construcció del coneixement acadèmic des de la perspectiva de la igualtat de gènere i els feminismes. Està organitzat per la Càtedra UB de Perspectiva de Gènere i Feminismes Ciutat de Cornellà, creada el 2022  per la UB i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per impulsar els estudis feministes i de gènere amb perspectiva crítica i fer més accessibles aquestes recerques a la ciutadania.

El Congrés, impulsat per la Càtedra UB de Perspectiva de Gènere i Feminismes Ciutat de Cornellà, comptarà amb ponents expertes en temes de gènere com Remedios Zafra, Emanuela Lombardo, Dolo Pulido o Amina Hussein

El congrés comptarà amb més de 120 participants, una xifra que ha superat les expectatives del comitè organitzador, que valora  molt positivament l’acollida de la iniciativa i considera que «el nombre d’inscripcions demostra els canvis que s’estan produint en la nostra societat a favor de la igualtat de gènere i l’interès que desperten, tot i que encara queda molt camí per recórrer». El congrés comptarà també amb 10 ponències convidades de persones expertes en temes de gènere, tant de l’àmbit nacional com internacional. Destaquen l’especialista en ciberfeminisme i cultura digital, Remedios Zafra; la directora del grup de recerca GEYPO Gènere i Política de la Universidad Complutense de Madrid, Emanuela Lombardo; la membre de la plataforma Novembre feminista, Dolo Pulido i la periodista i traductora Kurda, Amina Hussein, entre d’altres.

MAS:  S’estrena 6è canta amb el títol “T’atreveixes?”

Web del Congrés

Llegir la nota de premsa completa


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFinalitza el segon Cicle d’història del Prat
Artículo siguienteTemps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí