Lluís Mijoler i Juan Pedro Pérez signen l’acord de govern del Prat en Comú Podem i el PSC per al mandat 2023-27

Esteu aquí

El nou cartipàs municipal s’haurà de debatre i votar en un plenari extraordinari que tindrà lloc el 6 de juliol

dijous, 29 juny, 2023 – 11:00


L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler Martínez, i el cap del grup municipal del PSC, Juan Pedro Pérez Castro, han signat aquest dijous a la sala de plens de la Casa de la Vila l’acord de govern entre els grups del Prat En Comú Podem i els socialistes del Prat per al mandat 2023-27.


En compliment del pacte d’investidura signat per aquests dos grups polítics, l’acord estableix les prioritats i eixos d’actuació que l’executiu municipal desplegarà a través del Pla d’Actuació Municipal i l’organització del cartipàs municipal per a aquest mandat. Aquest cartipàs s’haurà de debatre i votar en un plenari extraordinari que, com estava previst, tindrà lloc la primera setmana de juliol, el proper dijous 6, a les 18h.


L’acord per “un govern de progrés i transformació per al Prat”, segons el document, “recull l’experiència dels executius de coalició que han liderat la millora de la nostra ciutat en els darrers cinc mandats”, i “es marca l’objectiu de prosseguir amb la tasca engegada durant el mandat 2019-2023, de renovar el model de ciutat que ha contribuït a la construcció del Prat d’avui per donar resposta als reptes dels propers anys, i continuar establint així les bases del Prat del futur” “des de la pluralitat” i “amb complicitat amb el teixit associatiu, cívic i veïnal de la ciutat i mirant d’establir les majors complicitats i consensos possibles.”


Pel que fa al govern municipal, l’acord preveu que la junta de govern, presidida per l’alcalde Mijoler, estigui formada per vuit tints i tinentes d’alcaldia. Juan Pedro Pérez Castro, primer tinent d’alcaldia, assumirà l’àrea d’Acció Institucional i Projectes UrbansAlba Bou Jordà continuarà al capdavant de l’àrea d’Urbanisme i HabitatgeJoaquim Bartolomé Capdevila de la d’Acció Ambiental i Serveis UrbansJuan Carlos Moreno Roig, de la de Desenvolupament Econòmic; i David Vicioso Adrià de la d’Organització, Governança i EconomiaMarisol Rojas Fernández assumirà l’àrea de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania i Anna Martín Cuello la d’Educació, Cultura i Comunitat.


Pel que fa a les regidories, hi haurà tres que dependran directament d’alcaldia: la de Promoció de la Ciutat, que liderarà Joaquim Bartolomé Capdevila, la de Bon Govern, Comunicació i Atenció a la Ciutadania, que liderarà Esther García Fernández, i la de Policia Local, que assumirà Rafael Duarte Molina. Pel que fa a l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans, tindrà una regidoria d’Agricultura o Ramaderia que assumirà el propi Joaquim Bartolomé Capdevila i una regidoria de Dret a l’Aigua i l’Energia Públiques que liderarà Esther García Fernández. A l’àrea de Desenvolupament Econòmic estarà adscrita la regidoria de Comerç, que seguirà dirigint Marina García Vargas. A la de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania estaran adscrites les regidores de Convivència, Civisme i Protecció Civil, que assumirà Juan Pedro Pérez, d’Esports i Joventut, liderada per Débora García Barrios, i de Salut Pública, Benestar Animal i Consum, a càrrec de Marina García Vargas. Finalment, l’àrea d’Educació, Cultura i Comunitat comptarà amb la regidoria d’Acció Social, liderada per Carmelo Declara Merino, la del Pla Estratègic de Sant Cosme, que assumirà Valle Alcaide Cárdenas, i la de Memòria Democràtica, que seguirà dirigint Esther García Fernández.


Pel que fa als eixos de govern, el document marca com a prioritats l’impuls d’una ciutat amable amb un desenvolupament equilibrat; compromesa amb el seu territori i referent en sostenibilitat; que no deixa ningú enrere; educadora, culta i crítica; i activa i saludable. Per fer-ho, els grups municipals que conformaran el govern municipal es marquen l’objectiu d’elaborar el Pla d’Actuació Municipal 2024-27 i aprovar-lo, seguint els mateixos calendaris que el mandat passat, abans que finalitzi el 2023.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Así operaba la banda desarticulada por la Policía Nacional: migrantes, parejas y falsedad documental

La Policía Nacional ha desarticulado una organización criminal en Cataluña, deteniendo a 11 personas en…

9 horas hace

La demanda de personalización impulsa la moda nupcial, alta joyería y la gastronomía de lujo

El sector nupcial en España goza de buena salud y, prueba de ello, es que…

12 horas hace

ElClásico: LaLiga retiene derechos en Arabia Saudí frente a gigantes españoles

Real Madrid y Barça vuelven a tropezar en los tribunales en su lucha legal contra…

14 horas hace

Preparativos finales para la Louis Vuitton 37ª America’s Cup en Barcelona

Restan cien días para que comience la Louis Vuitton 37ª America's Cup. Los seis equipos…

15 horas hace

Estos son los vecinos de Baix Llobregat que serán reclutados en caso de que España entre en guerra

En un panorama donde la amenaza de guerra se siente más cercana en Europa, España…

16 horas hace

Es consolida al Prat la teràpia assistida intergeneracional amb gossos

Esteu aquí Es tracta d’una teràpia complementària que no substitueix la resta d’intervencions convencionals dimarts,…

17 horas hace

Esta web usa cookies.