Inicio Actualidad Lluís Mijoler, elegit de nou alcalde del Prat de Llobregat

Lluís Mijoler, elegit de nou alcalde del Prat de Llobregat

Esteu aquí

Els 25 regidors i regidores electes, de 7 forces polítiques diferents, han promès o jurat el càrrec en la sessió de constitució del nou Ajuntament

dissabte, 17 juny, 2023 – 14:30


El XII Ajuntament democràtic del Prat de Llobregat s’ha constituït aquest migdia en una sessió plenària oberta a la ciutadania que ha tingut lloc al Teatre L’Artesà. Durant l’acte, s’ha escollit Lluís Mijoler com alcalde i se li fa ha fet entrega de la vara de comandament de la ciutat. Així mateix, han pres possessió del càrrec els 25 regidors i regidores que van ser escollits en les eleccions del passat 28 de maig. Dos nous grups municipals, el de Jóvenes y Pensionistas Decidimos (JPD) i el de Vox, se sumaran als 5 que hi havia en la passada legislatura en la composició de la Corporació per al període 2023 – 2027.


La sessió plenària s’ha iniciat a les 12 hores amb la benvinguda de la secretària municipal. Tot seguit, s’ha constituït la mesa d’edat, amb el regidor més gran, Jorge Monteagudo, de JPD, i el més jove, Alejandro Cruz, de Vox. A partir d’aquest moment, la resta de regidors i regidores electes han anat pujant a l’escenari per jurar o prometre el càrrec i, posteriorment, ocupar el seient que els corresponia.

MAS:  L'Escola d'Arts en Viu present a l'oferta formativa de Cultura de gener a juny


Un cop el president de la mesa d’edat, Jorge Monteagudo, ha declarat constituïda la Corporació, els regidors i regidores han procedit a l’elecció del nou l’alcalde, dipositant el seu vot en una urna per optar per alguna de les 6 candidatures presentades Juan Pedro Pérez, del PSC, ha estat l’únic que ha descartat postular-se com a alcalde. Després de l’escrutini, la mesa ha anunciat que Lluís Mijoler, el candidat de El Prat en Comú Podem i alcalde en funcions fins avui, ha obtingut 15 vots i l’ha proclamat novament batlle de la ciutat.


Posteriorment, s’ha fet entrega de la vara de comandament de la ciutat al nou alcalde. Lluís Mijoler ha donat després la paraula als portaveus dels diferents grups municipals en ordre invers al nombre de vots obtinguts: Gerard Valverde, per Junts pel Prat; Rafael Millán, per Vox; Jorge Monteagudo, per Jóvenes y Pensionistas Decidimos; Miguel Ángel Ochoa, pel Partit Popular; Jordi Ibern, per Esquerra Republicana de Catalunya; Juan Pedro Pérez, pel Partit dels Socialistes de Catalunya; i Alba Bou, per El Prat en Comú.

MAS:  Més d’una vintena d'artistes graven una cançó contra l'ampliació de l'aeroport


En acabat, Lluís Mijoler ha fet el seu primer discurs com a alcalde de la legislatura 2023 – 2023, en què ha destacat alguns dels reptes de la ciutat, com l’urbanístic, el de la sostenibilitat o el de la cultura i l’educació. Així mateix, ha posat l’accent en la diversitat del nou plenari, que ha assegurat que considera una oportunitat per encarar aquests reptes amb més garanties, i ha animat la resta de regidors i regidores a posar aquesta diversitat al servei del debat constructiu, seré i rigorós. Mijoler ha tancat el discurs assenyalant que el model de ciutat fa el Prat especial i ha reclamat que, entre tots i totes, es cuidi d’aquest model.


 


Llista de regidors/ores electes de l’Ajuntament del Prat de Llobregat per al mandat municipal 2023 – 2027:

MAS:  ¿Conoces el puesto que ocupa Baix Llobregat en el ranking de los monumentos más destacados de España? ¡Descúbrelo ahora!


 


EL PRAT EN COMÚ PODEM- CONFLUÈNCIA (EPCP-C):


Lluís Mijoler Martínez


Alba Bou Jordà


Joaquim Bartolomé Capdevila


Anna Martin Cuello


Esther García Fernández


David Vicioso Adrià


Carmelo Declara Merino


Maria del Valle Alcaide Cárdenas


Rafael Duarte Molina


 


PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP):


Juan Pedro Pérez Castro


Marisol Rojas Fernández


Juan Carlos Moreno Roig


Débora García Barrios


Alejandro Herrera Muñoz


Marina García Vargas


 


ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM):


Jordi Ibern i Tortosa


Ariadna Valezka Castillo i Sánchez


Mari Carmen Blázquez i Puerto


 


PARTIT POPULAR (PP)


Miguel Angel Ochoa Oliva


Elisabeth Martínez García


 


JÓVENES Y PENSIONISTAS DECIDIMOS (JPD)


Jorge Monteagudo González


Mario Cifuentes Jiménez


 


VOX


Alejandro Cruz Rodríguez


Rafael Millán Carracedo


 


JUNTS PEL PRAT (JUNTS)


Gerard Valverde i Polo


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa segregació escolar protagonitza el plenari del Consell d’Educació Municipal
Artículo siguienteLes piscines descobertes del PELL i del Complex de Can Mercader obren dilluns 19 de juny
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí