Inicio Actualidad L’Escola Charles Darwin, finalista en els mSchools Student Awards 2023

L’Escola Charles Darwin, finalista en els mSchools Student Awards 2023

Esteu aquí

Dos grups d’alumnes de 6è de Primària van ser reconeguts en la modalitat Scratch Challenge

dimarts, 13 juny, 2023 – 08:15


Dos grups d’alumnes de 6è de Primària de l’Escola Charles Darwin van ser finalistes dissabte en la modalitat Scratch Challenge de la 10a edició dels mSchools Student Awards 2023 que van celebrar-se a Fira de Montjuïc. El concurs, d’àmbit català, vol reconèixer la tasca duta a terme per l’alumnat i el professorat durant el curs escolar dins el programa mSchools i les seves diferents iniciatives.


En aquest cas, l’Escola Charles Darwin va presentar dos projectes relacionats amb la sostenibilitat en la modalitat Scratch Challenge destinada a l’alumnat de primària, que va aplegar un total de 214 candidatures. L’equip Siui Scratch va desenvolupar el projecte Green Battle, mentre que l’equip Mr. Green va treballar el projecte Minijocs sostenibles. La modalitat Scratch Challenge pretén fomentar l’aprenentatge de la programació entre els docents i l’alumnat com a eina d’integració de les tecnologies a l’aula mitjançant el desenvolupament de projectes a través del llenguatge Scratch. Els projectes, creats amb programació per blocs, havien de ser inèdits, de temàtica lliure i elaborats durant el curs escolar 2022-2023. L’Scratch Challenge promou també el pensament computacional, la creativitat i la resolució de problemes, així com el treball en equip, l’esperit crític i la gestió del temps. Concretament, la prova de dissabte va consistir a solucionar el repte proposat per l’organització en un termini màxim de 90 minuts.

MAS:  Comença la 14ena. edició de la Universitat d'Estiu de les Dones


Una edició especial


La 10a edició dels mSchools Student Awards va comptar amb una programació especial. Al marge de l’exposició dels diferents projectes presentats i de la cerimònia de guardons, la jornada va aplegar una gimcana de reptes científics, sis tallers de temàtica diversa, foodtrucks i música. L’esdeveniment va rebre visites il·lustres, com ara la de John Hoffman, impulsor del Mobile World Congress.


mSchools és una comunitat global de docents, investigadors i responsables de polítiques compromesos a impulsar un canvi en l’educació mitjançant la promoció i integració de l’ús de la tecnologia en l’educació. Basada en la innovació, la col·laboració i la comunicació oberta, mSchools existeix per ajudar als educadors de tot el món a fer de la transformació digital una realitat a les seves aules i perquè els seus estudiants esdevinguin ciutadans digitals actius i responsables amb les habilitats necessàries per navegar pel món d’avui i de demà. L’any 2019, va ser reconeguda oficialment per la UNESCO d’entre 150 propostes de 41 països, com a pionera i líder mundial en aprenentatge mòbil, transformació digital i inclusió educativa.

MAS:  Últims dies per apuntar-vos al concurs de comparses del Carnaval 2024


mSchools és una col·laboració publicoprivada entre GSMA, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Des que va arrencar l’any 2013, més de 13.000 docents, 2.700 centres educatius i 300.000 alumnes han participat en el programa.


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEn marxa les activitats per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI
Artículo siguiente¿Cuál es la diferencia entre voto nulo, en blanco y la abstención en Baix Llobregat en las elecciones generales 2023?
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí