Inicio Actualidad Parcs de la ciutat: natura i salut

Parcs de la ciutat: natura i salut

Els parcs urbans són espais de descans importants per a la ciutadania. Cornellà disposa d’una xarxa de parcs i zones verdes àmplia, amb les deu hectàrees de Can Mercader, el parc del Canal de la Infanta, Can Corts, de la Ribera, i el parc de Rosa Sensat. Hi ha moltes alternatives durant l’any.

El contacte amb la natura és un dels valors dels parcs. En ells es programen moltes de les activitats del programa d’esport saludable “Vine a fer esport Salut”. Però també s’hi pot fer perfectament esport per lliure, amb plataformes amb circuits d’exercicis o simplement practicar fúting o bicicleta, a més de complementar-ho amb futbol o bàsquet gràcies a les pistes que hi ha instal·lades.

Així mateix, al mateix parc de Can Mercader, el Complex Esportiu ens ofereix alternatives d’esport dirigit en un entorn únic. Remarcar també que, tots els diumenges de 10 a 14 hores, el parc de Can Mercader acull el Mercat de Pagès.

Rutes culturals i arquitectòniques

El parc de Can Mercader continua sent un patrimoni cultural i natural digne de visitar: el mateix edifici del Palau, o els jardins romàntics creats per la família Mercader-Bell-lloch durant el segle XIX. A la zona del parc del Canal de la Infanta, també podem veure diversos elements destacats: la Casa Camprubí (1927), d’estil modernista, l’Espai per a la Pau de Ricard Vaccaro al centre del parc, la masia de Can Tirel (parc de Can Corts), la remodelada fàbrica Suris que acull el Citilab, diversos vestigis del Canal de la Infanta, o ben a la vora, la xemeneia de principis del segle XX i el Museu Agbar.

MAS:  El Prat de Llobregat arrenca la temporada de carxofa, el seu producte més emblemàtic, al Gastronomic Forum Barcelona

Zones d’ombra i picnics 

Per gaudir de forma còmoda dels parcs i places en els espais dedicats als jocs infantils s’han instal·lat zones d’ombra amb tendals i també pèrgoles d’ombra dins de l’objectiu de promoure un oci còmode per a la ciutadania. També als parcs de Can Mercader i del Canal la Infanta, la ciutadania pot gaudir de zones de picnic amb taules de fusta i bancs. Així mateix, en aquests dos espais es fan activitats de tota mena, per exemple els diumenges a les 11.30h tenen lloc activitats familiars relacionades amb el medi ambient.

Els parcs urbans són un recurs clau per millorar el microclima urbà, per al manteniment de la biodiversitat i per fer que la ciutat sigui més saludable i plaent. Aquesta xarxa de parcs, zones verdes i de descans que s’estén de llarg a llarg de la ciutat suma al voltant de 500.000 metres quadrats.

MAS:  La ciutadania valora positivament la Festa Major puntuant-la, majoritàriament, per sobre de set

Circuit inclusiu
D’altra banda, el parc de Can Corts disposa d’un circuit inclusiu amb recorreguts amb senyalitzacions especials que indiquen que són aptes per a persones amb diferents necessitats de mobilitat i serveixen per conscienciar tota la població sobre les dificultats d’accessibilitat que tenen les persones amb necessitats especials.

Tenir cura per la sequera

La situació de sequera que estem vivint els darrers mesos, ha portat l’Ajuntament de Cornellà ha activar mesures per reduir el consum d’aigua tant a nivell públic com privat. Davant l’entrada en fase d’excepcionalitat de l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat decretada per la Generalitat de Catalunya, des de diversos departaments municipals s’està treballant per seguir les recomanacions de restricció del consum d’aigua que afecten principalment: el reg de jardins i zones verdes, les fonts ornamentals i la neteja amb aigua de carrers i vehicles. Aquestes mesures restrictives s’han activat a Cornellà d’acord amb el Pla i les directives que indica l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

MAS:  El Prat de Llobregat obté més de 6,5 milions d’euros per a projectes innovadors d’Acció Social

Així doncs, s’ha suprimit el reg per aspersió/difusió de la gespa de parcs, jardineres i  places municipals, però  es manté el reg per goteig i el reg de l’arbrat amb les quantitats mínimes necessàries per garantir la seva supervivència. Per aquest motiu, aquests dies observareu que la gespa de les zones verdes s’ha descolorit, esgrogueït, i en el pitjor del casos, s’ha assecat.

Mentre duri aquesta fase d’excepcionalitat, es prega a la ciutadania la seva comprensió i responsabilitat per continuar tenint cura d’aquests espais comuns tan importants per a la nostra ciutat.

Us deixem enllaços per consultar més informació sobre activitats i rutes:

CORNELLÀ A PEU

CORNELLÀ NATURA

PARCS DE CORNELLÀ


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFormació en primers auxilis, novetat en les activitats dels grups de postpart de l’atenció primària al Prat
Artículo siguienteLa II Jornada Tècnica Acolliment i Interculturalitat aporta eines per avançar en el desenvolupament d’un model educatiu antiracista
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí