Inicio Actualidad Ja està disponible la targeta “Jo cuido” per a persones cuidadores no...

Ja està disponible la targeta “Jo cuido” per a persones cuidadores no professionals

Des d’aquest mes d’abril, les persones cuidadores no professionals ja poden demanar la targeta ‘Jo Cuido’ que s’integra dins del programa Cornellà Cuida, projecte municipal gestionat per la Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, i amb la col·laboració de les entitats socials de la ciutat. 

La targeta és gratuïta i serveix per accedir a recursos personalitzats adreçats a persones cuidadores, per tal de reconèixer la feina que fan, acompanyar-les i facilitar les tasques de cura per contribuir al seu benestar. A més,pretèn ser una mena de plataforma que aplegui tots els recursos existents en relació a les cures, i que integri la participació de les entitats socials de la ciutat.

Serveis i recursos per a persones cuidadores NO professionals 

La persona cuidadora podrà accedir a diferents serveis i recursos com ara: canal d’informació (en l’àmbit de la cura, activitats de la ciutat, etc), assessorament personalitzat (resoldre dubtes), suport emocional i psicològic, suport jurídic, acompanyament especialitzat en funció del tipus de cura que presta la persona cuidadora (amb la col·laboració de l’Associació de Familiars amb malalts d’Alzheimer Baix Llobregat (AFA), l’Associació Contra el Càncer a Cornellà (ACC) i l’Associació Salut Mental Baix Llobregat / Club Social Espai 3 de Salut Mental i altres entitats especialitzades de la ciutat) i espais de respir orientats a què les persones cuidadores tinguin el seu espai de cura personal. 

MAS:  Ja és Nadal al Prat

Les persones amb la targeta ‘Jo Cuido’ també poden participar a les accions formatives generals i especialitzades adreçades a persones cuidadores no professionals amb reconeixement de la Generalitat de Catalunya, i a les organitzades per la fundació dins del programa Cornellà Cuida, sessions mensuals que es fan a tota la ciutat amb temàtiques concretes per millorar la qualitat de vida de la persona cuidadora i del familiar malalt.

! Per adherir-vos al programa Cornellà Cuida i rebre la Targeta Jo Cuido, podeu entrar a l’enllaç www.cornellacuida.cat o bé adreçar-se a l’Oficina d’Informació i Gestió de Recursos Socials, carrer Mossèn Andreu núm. 17 bis baixos.

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl cens per a les eleccions municipals ja es pot consultar
Artículo siguienteEl Prat s’omple de propostes per gaudir de Sant Jordi
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí