Inicio Actualidad Més natura als patis escolars

Més natura als patis escolars

Esteu aquí

El projecte s’inclou als pressupostos participatius d’aquest mandat

dijous, 16 març, 2023 – 12:00


La transformació dels patis escolars en espais més naturals i més segurs ja és visible. El projecte, inclòs en els pressupostos participatius d’aquest mandat, pretén fomentar l’ús del pati escolar com un espai d’aprenentatge més per als infants i deixar enrere el predomini del formigó, dels paviments grisos i de l’exposició excessiva al sol.


L’actuació s’ha estès a 19 centres escolars municipals, en els quals s’ha aplicat la proposta més adient en cada cas. De forma general, s’han instal·lat jardineres hort, de grans dimensions, amb la plantació de planta aromàtica; jardineres de fusta, amb renovació anual de la planta; i cabanes vives, una construcció a base de vares de salzes que permet que es configuri una estructura verda viva que dona ombra al pati i esdevé també un element de joc per als infants.

MAS:  'Volem volar' tanca el procés de creació d'aeris amb l'artista Maria Cavagnero


Així mateix, s’han dut a terme actuacions especials en centres concrets. A l’escola Jacint Verdaguer, s’ha construït una pèrgola de fusta amb plantes enfiladisses, mentre que, a l’escola Galileo Galilei, s’ha habilitat un jardí de papallones. Igualment, s’ha plantat arbrat en patis molt oberts per tal d’afavorir que hi toqui el sol a l’hivern i que, a l’estiu, siguin espais amb ombra.


Han col·laborat en el projecte els departaments d’Educació, Serveis Municipals i Medi Ambient, i el Programa de Govern Obert i Qualitat Democràtica de l’Ajuntament.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies durà a terme un taller sobre les relacions saludables durant l’adolescència
Artículo siguienteMor l’actor, director, i fundador del Teatre Kaddish Josep Costa
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí