8M, Cornellà reafirma el seu compromís amb el feminisme

Cornellà celebra el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, com cada any amb la Lectura del Manifest a la plaça de l’Església, a les 12 h. Un acte organitzat pel Consell Municipal de la Dona i l’Ajuntament de Cornellà per reivindicar el feminisme i denunciar un sexisme que intenta perpetuar-se amb diferents formes.

La lectura anirà a càrrec de representants dels diferents cossos del Pla de Seguretat Local de Cornellà i tot seguit hi haurà l’actuació de Paula Rodríguez, guanyadora de la segona edició La Veu Cornellà i Oscar Larios acompanyant-la als teclats.

El text destaca la celebració d’aquest dia com “una jornada de reivindicació per a la lluita pels drets, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia, i com a tal ha de ser una lluita conjunta de dones i homes. Les reivindicacions d’aquest dia són les de cada dia. La nostra lluita és constant. Lluitem per eliminar estereotips, la discriminació laboral i salarial, contra la violència masclista, però sobretot per construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d’oportunitats entre dones i homes.”

LLEGEIX EL MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 

Al llarg d’aquest mes, s’han programat una vintena d’activitats (xerrades, teatre, concerts…) impulsades per les entitats del Consell Municipal de la Dona, i coordinades pel Centre de Recursos i Informació per a les Dones (CIRD), amb la voluntat de reivindicar els drets de les dones treballadores i focalitzar el seu paper decisiu a la nostra societat.

Un dels actes destacats del programa serà l’acte en reconeixement de l’esport femení a Cornellà, Femesport, a L’Auditori, el dijous 16 a les 19 hores. L’aforament és limitat i cal demanar entrada amb invitació a: igualtat@aj-cornella-cat o per tel. 93 474 28 41.

! Consulteu el programa d’actes del 8M

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

El cuidado de la piel: Elegir los productos adecuados para una higiene personal óptima

En nuestro día a día, la higiene personal es fundamental no solo para nuestra salud,…

28 mins hace

Les persones amb mobilitat reduïda ja poden sol·licitar acompanyament per anar a votar el 12 de maig

Esteu aquíInici » Actualitat » Notícies » Les persones amb mobilitat reduïda ja poden sol·licitar…

3 horas hace

40è Festival de Arte Flamenco de Catalunya

El Festival de Arte Flamenco de Catalunya torna a celebrar-se a Cornellà durant el mes…

3 horas hace

Novetats a la programació Vine a Fer Esport Salut de primavera

Entre abril i juny es reprèn la programació Vine a Fer Esport Salut amb propostes de preparació física setmanals…

6 horas hace

Obert el termini de preinscripcions per a les escoles bressol públiques

Esteu aquí Podran tramitar-se fins al 19 de maig dilluns, 6 maig, 2024 - 08:45…

7 horas hace

Esta web usa cookies.