‘Què Fer a Cornellà’ es renova per potenciar la informació cultural i la presència a les xarxes

L’Ajuntament de Cornellà ha renovat la revista digital ‘Què fer a Cornellà’ amb l’objectiu de continuar impulsant la dinamització cultural de la ciutat. El projecte, que des de la seva posada  en marxa al setembre de 2014 s’ha consolidat com la plataforma digital més utilitzada pels cornellanencs i per les cornellanenques, d’acord amb les dades de la darrera enquesta GESOP encarregada pel consistori. 

El canvi d’imatge ve motivat, precisament, per la bona acollida d’aquest projecte digital, que els ciutadans puntuen amb un 7,3 sobre 10, aconseguint la nota més alta en comparació amb la resta d’aplicacions digitals municipals. De fet, gairebé la meitat dels enquestats consulten aquesta revista i les seves xarxes socials per estar informats de l’actualitat cultural del municipi. 

Amb la voluntat de seguir oferint informació de qualitat i donant resposta a les actuals demandes dels lectors i de les lectores, el web s’ha renovat. Aquests canvis es divideixen en tres eixos: la modernització del logotip i del web, l’actualització dels continguts de la publicació i un nou impuls a les xarxes.

La nova imatge

El nou logo del “Què fer a Cornellà” és la clara mostra de l’actualització de la revista. La imatge és més senzilla i manté l’esquelet d’una entrada de teatre antiga, en dues versions: en negre i en vermell, que són els actuals colors corporatius. A més, s’ha creat una segona versió del logotip per fer-lo més versàtil i adaptable a formats més petits com son les icones de xarxes socials, entre d’altres. Un canvi, motivat per les noves tendències visuals, que ha portat a terme la dissenyadora cornellanenca, Elena Losada, qui també s’ha encarregat de donar vida al nou portal digital.

El web  www.queferacornella.cat segueix l’essència del logotip i presenta una imatge més moderna, molt més visual, senzilla i multimèdia. La pàgina ofereix fotografies d’un format més gran, vídeos, enllaços a d’altres canals de comunicació relacionats, així com l’opció de comentar i compartir cada article per fomentar la intercomunicació entre els lectors i els programadors culturals, seguint les noves maneres de consumir informació. 

La millora de la usabilitat també ha estat clau a l’hora de dissenyar la nova pàgina, que és molt més intuïtiva que abans, amb l’objectiu de fidelitzar l’actual audiència de la publicació, 30.000 usuaris únics, i el repte d’aconseguir incrementar el nombre de lectors a partir d’ara. 

El canvi d’imatge va acompanyat d’un canvi de continguts, més elaborats, i on s’incorporen nous gèneres periodístics com els reportatges amb suport audiovisual (fotografies i vídeos) i entrevistes, atenent als actuals gustos i demandes dels lectors.  Aquest reforç de la redacció també es reflecteix en el contingut a les xarxes socials per atrapar nous seguidors. 

Les noves seccions són: “Cornellà en fotografies”, on es publiquen carrusels d’imatges de les activitats que s’han portat a terme durant el darrer cap de setmana; “Arts escèniques”, amb les cites teatrals, musicals o de dansa disponibles a la ciutat; “Exposicions”, amb el repàs de les mostres disponibles; “Activitats familiars”, amb totes les opcions per gaudir amb els més petits; “Esports i aire lliure”, amb les cites esportives o aquelles activitats que es desenvolupen al carrer; i “Cornellà dels cornellanencs”, amb entrevistes a persones rellevants de la localitat. 

Tot plegat, fa més dinàmica la revista i proporciona una informació de 360º sobre l’oci cornellanenc impulsat per l’Ajuntament.

9 anys del “Què fer a Cornellà”

El projecte digital del ‘Què fer a Cornellà’ va néixer al 2014 per fer difusió de les activitats culturals del municipi, que l’Ajuntament va apostar per triplicar amb la voluntat  d’oferir a la ciutadania la possibilitat de gaudir de Cornellà al màxim, principalment durant els caps de setmana, sense l’imperatiu d’haver de sortir fora de la ciutat per gaudir d’una oferta cultural de qualitat. 

De mica en mica, la revista ha anat convertint-se en el punt de referència de l’activitat cultural municipal, sumant més visites i subscriptors. S’han comptabilitzat 49.375 visualitzacions durant el 2022, sent la programació del Corpus, del Festival Internacional de Pallassos i de Nadal les més vistes. Pel que fa a les xarxes socials, el “Què fer a Cornellà” està present a Facebook, Twitter i Instagram, amb una capacitat d’abast de 10.300 perfils. 

El desenvolupament d’aquesta plataforma és fruit del treball conjunt entre diversos departaments municipals perquè els usuaris i les usuàries puguin trobar, en només un clic, què fer a la ciutat.

Segueix el Què fer a Cornellà a les xarxes:

  QueFerACornella

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Control económico llega a la Premier League inspirado en LaLiga tras años deficitarios

La Premier League ha votado a favor de establecer reglas de control económico que toparán…

4 horas hace

El olivar se convierte en motor del turismo rural en incontables pueblos españoles

El atractivo paisajístico de los olivares en España ha convertido a sus pueblos en un…

5 horas hace

Importancia y funciones del auditor en los procesos de reestructuración empresarial

Tras un año y medio en vigor, la nueva ley concursal se vislumbra más adecuada…

6 horas hace

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

Esteu aquí El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses…

7 horas hace

Es recomana no accedir a la llera del riu per la inundació que han provocat les darreres pluges

Esteu aquíInici » Actualitat » Notícies » Es recomana no accedir a la llera del…

7 horas hace

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45 El proper dia 17 de maig es commemora…

8 horas hace

Esta web usa cookies.